July 28, 2009

No 5 ;-)

Semalam kitaorg pergi jusco mencari serba sedikit keperluan hari harian.

Sekarang ku cukup beruntung dengan adanya my adib, he is my remider.

Adib kita nak beli apa hari ni??

dia akan mengingatkan segala makanan dan minuman yang tiada d rumah, minyak masak habis pun dia tukang reminder tau *wink*


Sesampai di rumah
"mama, teacher suruh masa sign kat buku adib, teacher tak marah tau"*


* Sebenarnya last saturday adalah hari report card adib, tapinya ku tak dapat ke sana sebab biasa laa hari sabtu mak kerja, dan tup2 ada 2 meeting yang panjang berjela.


"Adib dapat no 5" dengan bangga my adib tunjuk 5 fingers.

mak pun bangga nyah....... pencapaian anak siapa yang tak bangga kan, kan kan.

Keputusan adib kali ini
Math :100%
Bahasa : 96%
Phonic aka English 88% , meningkat dari 68% 1st term hari tu. *wink*




Seperti yang aku sedia maklum, my adib baik dalam kertas bahasa ka, phonic ke, dia punya kesalahan sebab keliru antara b dan d

mama B dan D dia tak keliru, tapi kalau baby b dan d dia mula laa tulis salah

door jadi boor

adib jadi abid (contoh yea laa) tapi memang, event kalau aku suruh tulis nama sendiri dengan huruf kecik sure dia akan salah tulis, nak kena lebih latihan b n d nie ;-)'


Keseluruhan result dia average, tapi satu je ku cam muskil kelakuan adib B jer he he

Nampak gaya ku kena pergi jumpa teacher dia bertanya berkenaan kelakuan adib, anak mama yang sangat sopan santun pemalu dan tak banyak cakap berkelakuan B hmm


adib suka kacau kawan kat school ke?? atau tak dengar cakap teacher?? ha ha

itu lah sahaja result adib untuk tahun ini, final exam adib terpaksa tuang sebab adib akan balik kampung jaga mama dan bb nanti he he

(cam sayang jugak fikirkan ku terpaksa pontengkan school adib dua bulan)

apapun mama sentiasa mendokan adib menjadi anak yang soleh, cerdas, pintar dan menjadi anak yang berguna kepada agama, bangsa dan negara bila dewasa nanti.


mama sayaaang adib








4 comments:

::Umi Sufira:: said...

Tahniah!bijaknya adib! Nasib anak eden nanti taktaulah camno..kekeke...

Fara said...

adib mmg budak bijak...kan?

yaya said...

adib sekolah katne? mcm best. ape nama schooll adib?

Mama Adib said...

US

jangan bimbang anak2 kita memang bijak punya ha ha

Fara
Amin.... :-)

Yaya
Sec 5 wangsa maju, ok laa ku puas hati, tp next year nak cari school yang tekankan agama lak

kat sini agak sekular ha ha