March 4, 2010

Rumah Berawan



11 comments:

Ealyie said...

wuuuuu...
hang nk buat nursery kah nyah? ;p

m-i-o said...

perghh. nyah! itu macam ada bayang2 plaster ceiling jek tu :P

mak dpt merasakan time kat PWTC kang kompem ko meroyan. ekekeke :P

mak suggest semua buat built-in. mantop i tell you! pastu kat balkoni tu, jgn lupa mesti ada green area. dh bumbung ada awan, tentulah balkoni ada hutan sket2 kan. barulah tenang jiwa dan raga di ruang tamu. eceh :P

feature wall camne nyah? gantung LCD panel kita? ekekeke :P

haaa...langsir! pakai eyelet okeh. kediaman moden tidak perlukan ropol. ahak hak hak.

jgn lupa harus ada chandelier. oh menghelip :P

Mama Adib said...

Elly

aku pun rasa cam tu kah kah kah

adoi laa en kontraktor aku

MIO

bukan stakat plaster syiling, plaster luka pun ada kat umh aku beb


ko punya idea memang menghelip-ghelip pitis aku je makin kusam :-()

me_czar said...

cantik2. buat on purpose kan?

m-i-o said...

hahaha! kat umah aku pun sama, nyah. idea mencurah-curah tp bila sampai kat implementation - CANCEL. low budget. kahkahkah!

tp takpe, cita2 mesti tinggi. barulah hidup ini terasa bersemangat.

aku sokong en kontraktor ko. idea mesti outstanding! hehe.

Mama Adib said...

me-zar

aaa buat on purpose, tp ingatkan nak kat dining je,tp skali kontraktor kata tak lawa buat sparuh,dia g buat semua.

masa memula g tgk terkejut badak gak,tengok tengah basah-basah warna biru gelap jer, peeeeeh

tp bila kering, idak lee KExxx sangat ha ha

M.I.O

yaa idea mcam2 mau buat beb oooi tp bila kira kos itu kos ini pejam mata stakat mampu jer,tu pun dah fening nak cari pitis tambahan ni

lailasani said...

ohohoho... progress dah ade nih...
besnyee perasaan nk masuk rumah baru... cuma ongkos laa yg mengalir laju... tak sempat nk kayuh... hehehe..

Mama Adib said...

Laila

masa belum dapat kunci rasa cam best je nak masuk umah baru

tp skarang mak aih fening dan mengelupur reka budget nak masuk umah.

ingatkan saving yg ada cukup.. skali meletup tak terkejar dah skrang huhuhu

ierdahaszahida said...

eee...selamat berpindah ke rumah baru...buat cantik-cantik ye dik non...dan jgn lupa update...nak nengok...he hehe

mySoul said...

confuse aku konsep umah ko tapi takpe, once dah siap sgla nnti aku datang melawat tapak :)

again, bila target nak pindah masuk?

Mama Adib said...

Ida

aik awak mana aci tengok umh kat blog,huhu singgah laa sana

mysoul aka kakak
ngeeeeh aku lagi confuse kak, dah macam keling umah aku.

ni ku tak tunjuk lagi lampu2 yg ada.. lampu keja tangan laki aku lak
cam umah keling jual lampu je konsepnya