September 8, 2009

Berbuka with my adib

Sepanjang bulan puasa ini, baru dua kali ku berbuka d luar bersama my adib
  1. Jonnys
  2. The Chicken Rice Shop
kedua-dua restoran tu favorite aku and my adib


Berbuka dengan anakda berusia 4 tahun anda perlulah tebalkan muka dan tahan sabar melayan kerenah.
  • Mulutnya yang amat bising bertanya itu dan ini
  • Dirinya yang tidak sabar menunggu makanan. Kalah orang puasa
antara pertanyaan2 dengan nada suara yang amat kuat

"ee mana makanan adib ni"
"ha mama itu laa kita punya" sambil tangannya menunjuk makanan yang di bawa oleh waiter or makanan di atas meja orang lain

"kenapa tak makan lagi ni" , kalau ku jawab belum azan
"eh adib dah dengar" terus dia azankan

bila tiba time berbuka

doa makannya memang boleh di aminkan oleh semua meja-meja orang di sekeliling kami ha ha




Gambo zaman tok kadok, mak tak larat nak snap gambo.

7 comments:

mamadanish said...

Cutenya adib ni....leh imagine..haha
Ok lah..layan karenah bercakap je..kalau kena layan karenah nak pi pusing merata...huhuh itu mmg sungguh jenuh..hahah..

KV said...

dan cabaran bwk anak umur hampir 2 thn makan kt luar adalah......... buat SEPAH. Huhu

Sayang.Ibu said...

wahhhh...nak johnny jugakkkkkkkkk.... ko nihhhh saja membuat aku terkenang abang johnny tawwww nyahhhh

Mama Adib said...

mamadanish

adib kalau sorang dengar cakap takkan pusing merata,mulut je yang bising.
Tapi kalau ada sepupu sepapat siap laa satu restoran diaorg buat playground.

KV

sepah takpe, bukan kita nak kena kemas, diaorg caj service caj apa, ha ha takkan nak bagi buta-buta service caj kat diaorg *wink*

Intan
aku sik baik laa ada adib, ada peneman makan tempat-tempat gini, kalau sensorang idaknya ku masuk.

MommyDania said...

tang azan tu kelakar la. baguih la lagu tu. kut org lain lupa nak baca doa blh aminkan aje. hehe

mamaDhea said...

part baca doa tu tak tahan tu.. hihi.. baguih laa abg adib ni.. ;)

Mama Adib said...

MommyDania

bagus tu bagus,tp segan jugak aku, orang sebelah senyum simpul tengok gelagat anak aku.

aku suruh kurangkan volume suara, dia boleh tanya balik "kenapa?? tak boleh bising-bising ke?

MamaDhea

Sungguh kuat okeh doanya.