August 25, 2009

Telur ku pecah

Dua hari lepas aku masak sambal telur...

sebenarnya time kocik-kocik dulu sambal telur adalah makanan kegemaran aku, kiranya masak sambal telur ni nak mengimbas nostalgia berpuasa la ni





Oleh kerana anak mak sangat rajin d dapur, ku pun memberi peluang dia kopek itu kulit telur....... wah sungguh seronot my adib.

Semalam,
"mama adib nak makan telur"
ku pusing je, ada sebiji telur kat tangan dia

"ooh ok,tapi mama kena rebus dulu"
"takpe mama, dah masak ni, adib tau buka"


terus dia ketuk n prap.... pecah laa itu telur menjurai (betul ke bahasa ni) ke lantai

mak hangin jer..................

"dah pergi cuci tangan..."
"adib ingatkan dah masak" -muka penuh kasihan

ceh pandailak menjawab memberi alasan, sabor je laa anak teruna aku ni.......



8 comments:

KV said...

dina pun selalu gitu, nak telur! Nak telur. Kita nk rebus dulu sibuk ckp telur dh masak. Geramm!!

CY3.5 said...

bz sungguh la aku smalam sampai terlepas news kat kau bawah tu..

mintak la encik suami byk berdoa utk korang.. dalam bab2 ni doa dia antara yg makbul.. hopefully all is well by 3/9.. amiin..

Sayang.Ibu said...

harap2 ko dan baby ok2 saja MA...

mamaDhea said...

aku ingatkan 'telur' ko yg dah sarat tu pecah.. rupanya telur ayam daa.. :P

camne ngan appointment kat putrajaya tu nyah?

mamadanish said...

cumilnya adib..
saya baru baca pasal story di bawah..May Allah bless you..janji u ngan baby selamat...

AMinn..cepat2 kitaleh pi kelas halimahton

Diana Sulaiman said...

sedap2.. sambal telur...

Fara said...

adib...ayat tu sungguh menyenangkan hati mama...hahahaha. "adib ingatkan dah masak". anak yang baik ni...
nnty jd abg yag baik jugak, ok?

mama adib mcm mn? nk balik klate jugak ke?

Mama Adib said...

KV

adib suka kopek kulit dia jer.. makannya tidak

CY3.5
lepas je ku baca komen ko terus sms en hb he he

trima kasih nasihat ko

Intan
Amin

Sya

ku baru g buat apmnt, 3 Sept ni baru jumpa doc, if tak turun jugak memang akan caesar laa gamaknya.

Yas

hari ni ku bakal jumpe puan Halimahton he he

Diana

Sedap-sedap makanan fav mak kecik2 dulu ha ha


Fara
Adib memang baik ha ha, cuma standard laaa suka jer buat ujian kesabaran kat aku. ngeh ngeh

stakat satu dua dia buat ujian kat aku memang takkan kena ketam tapi kalau berkali-kali memang kena sedas.

balik kelate?? memang kena balik looo.. ku kan akan pantang d kelate,kat sini aku ngan adib je tau..kakak aku nun d shah alam, laki aku nun d sungai petani.

itu yang kalau boleh alang-alang biar la bersalin di kelate.

tapi kut-kut baby nak lihat dunia awal mak ok je bersalin d KL,cuma akan susah skit je laaa *wink*