August 27, 2009

Makan D Tempat Terbuka??

Seandainya anda uzur atau mempunyai sebab-sebab tertentu tidak dapat berpuasa,sanggup ke makan d tempat terbuka?

kalau saya tidak.

Sekadar membeli (tapau) dengan anak di sisi mungkin boleh lagi.

Tapi tidak sesekali makan d tempat terbuka.

Tapi inilah yang berlaku d opis aku hari ini.

Mungkin dia operator level, tapi takkan tak boleh berfikir.

Makan d pantry yang menjadi laluan utama terutama orang nak ke surau dan tandas.

Tidak merasa segan ker??

ntah kalau aku, aku segan.


12 comments:

CY3.5 said...

nyah, tahun bila aku pi MV, bersepah org makan terang-terangan.. tu kat pantry tu, kira tertutup la lagi kot? heeee..

Mama Adib said...

he he aku aku tak biasa ngan gt, zaman muda-muda suruh member(non-muslim) beli tapau makan dlm kereta d tempat selindung pernah.

tp tidak sesekali tempat yg memang tau org akan lalu lalang.

MommyDania said...

dia sengaja nk bgtau org dia tak posa kut. kalau saya mkn dlm surau dgn geng tak posa. siap kunci tu. hehehe

Zety Zin said...

saya pon makan dalam surau yang comel lote itu. kalo kat opis lama bilik mak ada blind, so kita kasi tutup itu blind sampai tarak siapa boleh nampak. :)

Mama Adib said...

MD/Zety

yes, janji kita-kita je nampak ok laa boleh terima.

macam surau,kut2 org g solat dan tgk tetap ok, sesama perempuan leh faham he he

ni memang tempat open walaupun namanya pantry tp pantry kitaorg jenis terbuka, orang lalu lalang dan nampak.

boleh timbulkan salah faham kat bangsa lain n macam kurang hormat loo pada yang puasa.

keh keh buat ketupat la plak aku ni

mazlyna said...

kat opis aku pun ade yg perangai gitu...klu ramai geng yg uzur tu...lagi meriah diorg kenduri....macam tak segan ngan staf lelaki...

eZa said...

segan heh!

Aida said...

saya pun buat entry yg sama gak ptg smalam .. tp kan aksi saya ni lg teruk .. 2 org makcik yg dah peringkat mak² org, bley selamba makan kat kantin .. lg mcm sengal .. takde sifat kemaluan lansung .. huishhhh ...

Fara said...

segan laaa...fara klu xpose pn xpenah makan kt pantry...curi-curi minum air tu ada la. tu pun sorok bawa ke surau. hihihihi.

Mama Adib said...

Mazlyna

kenduri?? wah lagi melampau..

eZa

tu la pasal

Aida

sungguh memalukan

Fara

sama la ko, aku org tertentu n rapat je tau kita tak puasa..

minum sorok-sorok, lapar sangat makan pun sorok-sorok

mast@work said...

kat KLCC tahun lepas saya tengok bertaburan pak arab ngan mak arab bertudung litup makan kat kedai.. selamba badak aje!!

Mama Adib said...

Mast

he he ku ni org kg tak biasa laa dengan badak2 nih