August 18, 2009

Lampin

Ku men -goggle mencari info pasal CD kat newborn bb, hajat di hati nak cding kat newborn bb

terjumpa idea lampin di letakkan insert...... menarik nampak

jadinya ku copy paste

Lampin for heavywetter or toddler?





This is the cotton flat or lampin... don't throw away them if you are still having. Reuse them as they can be insert for pocket diaper or if you can sew, make them into prefold. The challenge for toddler to use lampin is to increase the absorbency.



Place small insert or doubler at the middle fold of lampin.




The small insert is hide under the layer so it won't in direct contact with baby's skin.



There you go, extra more absorbency on old flat! MIL is a huge fan of lampin and this is only good for daytime use at home with a diaper cover.

menarikkan *wink*



6 comments:

mamaDhea said...

beb,
aku penah buat kat hadif masa dia kecik dulu and time dia kena cirit birit.. kebetulan aku mmg beli small insert lebih sikit & ada beli beberapa helai PUL cover.. lagi senang sebab lampin kan cepat kering.. klu takut bon2 baby rasa basah, lapik dgn nappy liner yg biasa tu jek..

mamaDhea said...

lupa nak ckp..

happy CDing! ;)

Mama Adib said...

Mamadhea

TQ.. semangat nih nak CDing (jgn ku hangat tahi ayam dah)

Fara said...

oh...ku jer blum bersemangat. penyakit M la...

yaya said...

sekali pandang alas tu cam pad plak yeh...

Mama Adib said...

Fara

ku terlebih bersemangat,dah ada 20 lai ko tau.
Ngeh takut hangat2 je nih


Yaya
;-)