August 20, 2009

Me and lil one @ 34 Weeks

Fakta ajer untuk ingatanku. Hasil scan rini

About daku
  • Berat 1st check up - 54.8kg
  • Berat terkini @ 34 weeks - 62.7kg
  • Berat idaman selepas pantang 45kg macam tak mampu jer ok laaa 48kg *wink*
  • chop ke 50kg pun dah ok huhuhuhu
  • Setakat hari ini masih sihat walafiat, kekadang bertenanga,kekadang berjalan terkangkang-kangkang,kekadang berjalan cam siput
  • Placenta aka uri ku udah naik ke atas. Alhamdulillah
About lil one
  • Sangat aktif d dalam tummy mama
  • Hari ini kepalanya sudah di bawah
  • Berat bb ??

  • dengan kebesaran perutku inih yang kekadang kekwan ku yang tak sayang mulut berkata membawa twin lelemak di dlmnya @ 34 weeks adalah 2.3kg, hmm abg adib time lahir 3.25kg agak-agak bb leh tak lawan abg adib nanti
  • Due 28 Aug 2009 chop chop silap 28 Sept 2009 (mama harap sangat keluar ikut due, he he leh bercuti panjang dari raya puasa ke raya haji)
  • Sex : Bo boy
Persediaan bersalin

banyak lagi lum ku beli, antaranya lum ada
  1. diapers
  2. clipper bb
  3. cotton bud
  4. baju bb?? baru selai ha ha... sian bb eee terpaksa guna baju abg adib jer
  5. lampin .. 10 lai cukup kut
  6. bb oil, bb telon
  7. benyak lagi loooooooooooooooooo
update terkini : nak bb bergerak dengan jayanya ha ha ku silang kaki jer, sure ia bergerak.. tak selesa ke b muah muah muah best tul kacau bb



10 comments:

CY3.5 said...

aku baru budget nak pi jumpa O&G utk scan esok.. mintak opinion pasal uri aku ni.. ngeee..

kau baru 62.5 nyah? aku dah 65!! baru 6 bulan!

Mama Adib said...

CY 3.5

ku ni kan CY idak gemuk, tp tu laa tummy nya,dari zaman anak dara lagi dah ada

itu yg baru 3 bulan dah tak muat baju kurung sgala

MommyDania said...

i rest my comment on my weight! huhuhuhu..anyway, good luck mama adib

Mama Adib said...

MD

huhuhuhu ku ni pun tak tau leh ke turunkan berat badan ke berat asal sblm preggy.
idak kalu kena beli baju baru laa aku nak masuk keja nati uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

KV said...

erk..kurus nya, akak tak mengandung pun 65kg dik. Nanges!!!

eZa said...

xleh challenge saye la MA, on due date berat saye 80kg!!! hehehe sib baik tron berat w/pun bkn berat ideal. sipi² je... hehehe ;)

take care :)

Mama Adib said...

kv

idak kurus mana pung..terlebih berat skit sure kat tummy tu mencanak2 ha ha
tuduhan preggy zaman tak preggy memang kerap kena laa if terlebih berat skit.

eZa
wah 80kg hebat ko leh turunkan ke normal

::Umi Sufira:: said...

MA. berat aku last 67kg..tengok ko leh lawan aku tak nanti..hihihi...tang perut besar tuh aku menang..memang perut aku besar tak hengat masa nagndung sufia..:P

Fara said...

tak lama dah...bln depan jer lg. tp mmg besau le peyut akak. Boy lagi ker? huhuhuhu

Mama Adib said...

US

rasanya tak sempat kejar ko, bulan puasa ni sah2 kureng makan he he

Fara
yaa sangat besar ha ha kekadang tgk gambo sndrik ku "macam tak percaya" ha ha

tak kisah ler, janji ku n bb ku sihat yea dok