July 14, 2009

Transformasi

Ku dalam proses membuat transformasi untuk my adib.
Yaa fikirkan dia bakal menjangkau 4 tahun n bakal menjadi abang long InsyaAllah pada Sept nanti.


Dulu
  • Kalau dia nak yak,walaupun lampu bilik air sudah d buka, ku tetap kena hanto sampai ke pintu bilik air dan tunggu dekat tangga
Sekarang ; dia sudah boleh pergi sorang-sorang, cuma membasuh yak ku tetap buat looor, mak tak percaya lagi dekat anak teruna mak.
  • Malam bila lampu d padam dia akan minum antara 3-5 botol (small bottle)
Sekarang ; cuma 1 bottle ha ha tp adib lagi bijak, dia sudah pandai minta big bottle, no more small bottle
  • Masih perlu pakai diapers malam2 huhuhuu sudah size XXL lepas ni mama tak tau laa size apa mama kena cari, silap gaya adib kena pakai diaper org tua muah muah muah
Sekarang ; ikutkan anak aku memang berlagak tak mau pakai lagi itu diapers tapi memang masih perlu looo
ku ingat bila malam cuma satu botol dia takkan kencing malam lagi..
rupanya masih dan kencing lagi tuan-tuan n puan puan.

  • Malam wajib ku letak minyak mestika kat perut, belakang, betis sgala, ala-ala gosok manja
Sekarang ; mak dah bohong sunat, dgn menyatakan ubat dah habis, setakat hari ni dah 3 mlm dia tidur tanpa d sapu minyak.

ooh tapi semalam dia dah tanya, "mama bila mama nak beli ubat adib"


2 comments:

::Umi Sufira:: said...

Hihihi...semoga adib berjaya dalam process transformasi ini yer...;)Gud luck Mama!

Mama Adib said...

US

tq, itu minyak panas ku dah fail, dia terjumpa kat atas, ha ha

mak lupa lak nak sorok