July 18, 2009

Sesi Pemotongan Card Credit

Bekerja di hari sabtu??


pada pendapat korang produktif tak??

bagi mak yg kuli batak kena keja hari sabtu amat tidak produktif.

apakah yang saya lakukan di opis pada pagi ini
  1. Telephone Eon bank, nak tau prosedure closed cc a/c pada masa yang sama maki customer service, ku dah buat full payment nak caj lagik finance charges kat aku, manyak cantik.
  2. Telephone RHB pun dengan maksud yang sama
check maxis nak tengok proses auto debit since nak closed a/c eon bank, wah banyak songeh la plak skrg, nak kena fax i/c , fax cc baru leh buat auto debit.

alang-alang tu kan nak tanya pendapat korang yang mempunyai cc creadit card apa paling best dari segi benefit.

Meh mak review cc yang mak ada ampun ku memang banyak giler cc

  • EON - Customer service 4/5, nak membayar mudah cash dept dokat jer,mata ganjaran hampeh tak best langsung. Tujuan penutupan akaun sbb mata ganjaran tak best ahak
  • RHB - Customer service 4/5, nak bayar mudah jgk sbb gaji mak pun rhb, mata ganjaran pun hampeh.tapi suka pam minyak kat shell dapat laa cash rebate.Sesetengah merchant ku takleh byr cc dengan card B ini. Tujuan pembatalan sama sebab kehampehan ituh. Oops tutup satu card je, lagi satu maintain dulu kut.
  • HSBC - Customer service 4/5, bayor kena g KL main sana nuh ,atau buat tranfer payment (mak rugik RM1.5 sebulan kui kui kui), sukak sebab ok laa dia punya mata ganjaran. Nak beli tiket flight balik kg pun guna dia senang bangat.
  • AEON- ni card ku gatal ambil sebab ritu dia ada promotion beli kat jusco leh 2% cash rebate, sekarang sudah tiada..... mak pun rasa-rasa cam nak terminate jer
  • Citybank - ni baru apply, tengah nunggu card tiba..........huhuhuhu

pst berminat dengan alrajhi.. tp cam seksa dia punya prosedure nak apply, sape pernah guna best giler tak itu card.




6 comments:

mamaDhea said...

perghh.. byk giler cc ko nyah!!

miz_eda said...

setau saya, al-rajhi charge card is not like a typical credit card, and the advantage is that everytime kita nak draw cash advance, the charge is only RM10 per withdrawal..

and this is the main reason why my FP suggest to apply for the card..:P

Mama Adib said...

MDhea

mak memang suka guna cc kumpul point ahak

miz-eda

mak ni seumur idup tak pernah withdraw cash dari cc, huhu tinggi tu interest, guna cc sbb malas nak bawa cash n kumpul point, itu jer motifnya

chilun @ cik pau @ bibimie said...

i would like to suggest maybank card but u also can try cimb card since nama u dah blacklisted di maybank. paling i pangkah BSN laa... wakakak... or else bleh guna public bank.

precious innocent said...

tu dia punya la byk cc!!!!

sy dah terminate semua.. takuttttttttt

-mama emma-

Mama Adib said...

bibimie

my hb pun guna BSN, dia kata tak best langung BSN
nati nak intai rewards point public bank n CIMB best tak ahak

PI
stakat ni mak leh control diri lagik.. rasanya cc lebih menyenangkan idup leh tgk sagala perbelanjaan dan boleh guna tanpa d kenakan interest barang 5 sen pung