July 16, 2009

Jet Besar

Semalam, dalam pukul 10.30 malam,setelah sessi kencing gosok gg segala, anak saya membuat permintaan nak melukis.

Ibu yang mithali pun melayan laa kehendak buah hatinya walaupun dlm hati berkata, mati laa mama esok ko mesti susah nak bangun.

Inilah hasil drawingnya





muah muah muah mak biasa laa kan apa jua hasil anak mak, mak memang lihat dengan penuh wangga.

lepas jet besar, dia lukis rumah (rumah dia siap ada cam antena)ku tanya apa tu? itu untuk keluar asap laa mama... jadinya serobong asap laa e??
last sekali kereta.

paling tak tahan kena tunggu dia siap mewarna dan d tampal pada fridge baru laa lampu boleh di padam.

itu pun ada lagi satu request

"mama,belum baca buku"

jawapan aku
esok-esok skrg mama citer jer
ahak ku pun reka cerita yang paling pantas and ringkas.

tidur anakku esok kena bangun awal......

  • pst ; mak ni kan nyah, suka anak nak blajar, tpnya geram time ku suruh blaja awal2 dia nak naik basikal laa, nak buat doh laa, nak tgk tv laaa, bila ku padam lampu baru laa kalut nak baca buku hu hu hu
  • ku ingat kena beli jam dinding dan ajar anak aku konsep masa, baru dia faham kena tidur awal, esok mama ko kerja uwaaaaaaaaaaaaaaa




5 comments:

CY3.5 said...

pagi ni mak nak kuar awal.. so malam tadi by 10.30 dah tutup2 lampu.. macam biasa, ada sesi pot pet pot pet si AMir & Arif.. sampaikan satu tahap,

"korang bangun lambat esok, ibu cubit-cubitttttttt tau.."

terus senyap.. ngeeee.. mmg dasar T-rex :P aummmm!

Mama Adib said...

ha ha ha

adib ko, sorang2 pun boleh pot pet pot pet dalam gelap.

ku kekadang buat-buat tidur, tp telinga tetap pasang dgr apa yang dia pot pet, adakala tak tahan, ku lak mengekek kah kah

ada anak lagi sorang makin syiok laa e anak aku potpe pot pet

yaya said...

coeml giler jet yg adib lukis... adam dok lukis garisan memanjang cos conteng2 jek... belum pandai buat ape2 bentuk pun lagi...

CY3.5 said...

MAA,
tunggu la hang.. dia dah ada kawan borak esok.. ngeee.. ntah² 9pm dah kena lights off..

Mama Adib said...

Yaya


relaxs.. skit g adam mesti boleh lukis cun2 punya.. sampaikan kita sendrik terpegun wah hebatnya anak aku kah kah


CY3.5

itu laa, ku dah kena start prektis tutup lampu awal nih