July 11, 2009

Our Little H

Hari ini terima surat dari developer lagik.

Setakat hari ni dioarg telah claim untuk stage 2(g) -Completion of Drains.

Mak dok kira-kira tinggal lagi 5 step aka at 25% jer lagik.

Wah mak suka bangat, hari ni keja belek agreemant rumah dan diaorg punya Floor Plan.

Berangan dah siap pindah masuk segala dah ni ha ha

Almaklum ada umah ket soramban pun tak tau bila leh duduk,ku rasa dah tua sok sok belum tentu kitaorg nak duk ket soramban tuh.

Jadinya umah ni la mampu kitaorg tinggal, umah merpati pun merpati laaa janji duduk umah sendirik.


Untuk En Suami tersayang, sila2 recce laa kekanda yea duit untuk buat KC segala.





8 comments:

mommysarah said...

bestnya dah ada umah. sob sob. part KC tu yang buat rasa *hati terkinja2* kan???

saya tolong mak pilih KC pun naik pitam bijik mata, skarang nie banyak yang shantek2

Ealyie said...

lagi sorg member mak menghitung hari nak masuk umah baruuuu...
Budget awal2 buat KC beb, senang.. tak haru mcm aku nie..;)

::Umi Sufira:: said...

Pengalaman saya, sblom masuk rumah memang dah berangan wat KC paling best...bila dah dapat kunci, wat grille lampu kipas mana2 yang penting tetiba budget wat KC buleh lari kan..kekeke....nak KC dapat jugakla..tapi yang simple n kecik aje:P

mamaDhea said...

ahaks.. selamat berjuang utk mendapatkan KC yg vogue de vaasss.. :D

MMA, rumah kat seremban tu hang tak sewakan ke?

Mama Adib said...

MS

bukan stakat KC, lampu sgala wah wah mak ni berangan je lebey ni ha ha

Elly

mak dah bg hint kat en suami dah jutaan ringgit yg d perlukan nanti

Umi Sufira

ku dok fikir KC takleh kocik sgt, banyak benda nak kena sumbat, kah kah

lagi satu fikir nak buat almari yg pasang terus kat dinding, jimat space skit eventhough takleh nak ubh2 lepas tu.
almaklum umah kocik kena pepandai memaksimizekan space

MD

itu umh soramban, memang d sewakan tp undercost.. byr bulan2 700 hinggit sewakan 250, memang cam welfare jer

mazlyna said...

nnt leh mintak list tukang buat KC yang ok dari saya yer....ku dah puas me round mencarik harga yang camtek aritu...;)....klu tak...lari budget

Mama Adib said...

Mazlyna

wah bagus tu.. nati ku carik kamuk okeh.

TQ dear

m-i-o said...

wey, meh kasik tunjuk ajar kat mak sekali part KC budget tu :P

mak kalo pikir nafsu yang membara ni memang nak built-in segala mala, senang mak nak mengemas! miahahah :P

tp bab financial, haruslah kita berbincang dengan pemberi nafkah le gamaknya kan. hahaha! oleh itu, mama adib, marilah kita berbincang secara informal sebelum kita memajukan cadangan ke pihak atasan :P