May 18, 2009

Saya teka..............

Cerita 1
Lelaki......................

mak dalam mood ganti puasa... lagi 4 days to go


adapun datang le kakak cleaner (india)baru, yg sangat suka bertegur sapa


"kakak, mau tanya aaa, itu (sambil tunjuk kearah perut aku) anak kedua kaa"

"aa"

"ooo, bila beranak"

"bulan 9"

lelaki..

haaa,apa dia( ku tak berapa dgr)

"saya teka itu anak lelaki" (sambil senyum kat aku)




dus dus... awat tekaan boy ,cuba teka girl tentu ku ceria sepanjang hari *wink*


korang tak nak teka ker??? siapa berjaya teka dgn tepat, dah selamat keluar mak belanja............................... apa eee.....




Cerita 2


sabtu malam ritu ku menghadiri dinner ,,dinner en suami looo (asko2 ni depa kerap ada dinner esp dining in and dining out, memang kerja menghabiskan duit kat dinner jer)


Malam itu setiap org mendapat sebji coklat forever vochelle.


mak dah pelik gak, awat special kali ni.

udah abih segala formality dinner, tiba ler ke part nunggu air kopi d idangkan.





Tup2 ada ler yg bangun ketuk sudu kat cawan

rhupanya nak bagi tau itu coklat di beri tanda kongsi kegembiraan dapat bb" girl."



lepas tu sorang lagi bangun, cakap lepas percubaan kali ke 3 akhirnya, berjaya dapat "boy" , jadinya semua lelaki2 termasuk laki gue akan dapat cerut sebatang.
huh
sungguh hadiah mencepatkan mati semua org.



makanya en suami pun berkata


"hujung tahun ni abg kena beli cerut jugak laa yea"

"eh mana ada, yang belanja bunga sekuntum sorang"





apa pun tunggu laa akhir bulan 9 nanti, en suami atau aku yang kena belanja.

harap-harap bunga laa yea

keh keh masih lagi dlm pengharapan.



4 comments:

MommyDania said...

hehe...we all pun tumpang berdebar nk tau nih. hahahahaha!! agak2 dpt jugak tak hadiah tu?

mamaDhea said...

ngeh ngeh ngeh.. insyaallah.. jgn putus harapan selagi belom beranak nyah! ;)

Marisa said...

kelakar la pulak cleaner tu.... mcm ahli nujum.
office mate saya 2x scan anak lelaki. Tup2 lahir anak pompuan. kami semua terkejut. Rupanya mak mentua dia hari2 doa nak cucu perempuan. maklum la... cuma ada anak anak tunggal lelaki

Mama Adib said...

InsyaAllah, ku lum putus asa berdoa

Tapi tak bermakna tak suka kut2 dapat boy *wink*