May 14, 2009

Our new family member

Taraaaaaa


ikutkan hati tak mau beria scan bagai, sebab berdasarkan pengalaman adib, sampai ke sudah laaa ku tak nampak tut.....dia





tapinya dah dasar tak sabor... ritu dah scan kat klinik kerajaan, semalam mak mencuba nasib lagi skali










bak kata doktor,bb cukup aktif dah cukup lengkap dah, tengok siap melambai kat kitaorg

my adib kata apa kat abah dia

"bb gerak-gerak. Tengah berlawan dengan dinasour kat dalam perut mama"

satu ayat sadis dari en doktor," tebal tul lemak u"

hu hu fahamkah kenapa perut ku semuncit ini he he

seterusnya bergerak lak ke bahagian paha aka seperti tujuan mama mau tengok itu tuttttttttttttttt....







"nampak tu, itu paha kiri dan kanan dia, elok jer dia tengah mengangkang ini ayat tambahan aku... tapi maaf yea i tak sure laa jantina "

"hmm rasa cam telur jer, tapi tak clear lagi"

mak dengar ayat tu, terus tak mau suruh dia zooom

kah kah boleh?? tak mau terima hakikat

masih tak sure lagi kan

doa masih boleh di teruskan he he

15 comments:

Masayu Ahmad said...

masa mengandungkan anak ketiga, nak sgt baby girl, tp dah nampak roket masa scan,jadi terus ckp kat baby dalam perut..

Ibu syg adik, terima adik..
Takut nanti keluar meragam dan suka merajuk..hehe

Ealyie said...

wallah beb,
tersenyum2 aku tak habis dengar sore adib nampak dinosour dlm pewot ko nyah..;)

len kali aku nak cakap ngan dia lah..;p

Mrs Noba said...

dinosaur dalam perut mama???
adoii adib!

Mama Adib said...

Masayu

seandainya di takdirkan boy memang terima dengan penuh kesyukuran jg :-)

tapi standard laa, kalau boleh nak girl kali ni he he

bulan 7 lagi skali nak g scan, sbb doktor cakap bila dah 7 bulan kemungkinan besar akan nampak.
boleh? tetap nak tau jgk jantina

Mama Adib said...

Elly/ MN

itu laa, datang dari mana ntah dinasour tu,sakan dia bercerita dgn bapak dia nampak bb lawan dinasour dlm perut mama.

Mummy Dasy said...

boy lg ke? xpe rezeki tu mcm me masa Daneen doc. ckp mcm twin kepala ada 2 ku dah nak nangis takut trus g wat scan 3D tak ghupenye alhamdlillah sihat budaknye smpi skang

me_czar said...

Alamak jelesnyer tgk baby... ni yang rasa nak tambah lagi...

rizza said...

siap melambai tu yg tak tahan...sooo cute..

madamoiselleczar said...

hiks..seriyes la beb..mmg dia lambai la...hihihihi..kiutnyer tgh lambai...baby aku sokmo tgh ngeliat kalu aku pi scan..siap nguap seyh...hihihihi
btw, hawat la doc tu tabley nmpk arrr...bukan ke baby dah make way tu..dia tgh ngangkang kan? hahahaha..lenkali biaq aku je jadi doktor beb :p

p/s: teruskan berdoa..hiks

miz_eda said...

saya pulak yang rasa thrill :)

mommysarah said...

ha3x...mmg tengah melambai...

geramkan kalo dgr jantina tue xsama ngan yang kita dok teringin. takper2x..doa mesti diteruskan. hehe...

::Umi Sufira:: said...

Mmm masa saya scan anak kedua doc kata girl jugak pon macam tak percaya....still doa lagi..tapi lama2 trima jugak hakikat..yang bestnya baju banyak buleh jimat sebab pakai baju kakaknya...takpe MA sama jantina pun best jugak..:)

Mama Adib said...

ha ha
aku dah makin leh trima hakikat, boy pun boy laaa, janji sihat sempurna,cerdas and pintar.

ku rasa dr tu sengaja tak mau bagi tau aku, sbb dia mesti leh agak ,dah kita dah ada boy mesti seterusnya nak girl.

dia buat2 tanya anak aku jer,
"adib nak bb boy ker girl" terkulat2 anak aku yg pemalu nak menjawab.
cuba tanya aku harus jawapan kah kah "girl."

takpe laa ada baiknya dapat boy, jimat banyak, baju-baju adib berlambak he he.
lepas tu adib ada laa kawan main ball, idak kalu harus nak melawa mcm mak dia n adik dia ahak.

Arif Iskandar said...

wah..sungguh teruja tengok bb mu da bleh mlambai2...msti tak sabar nak kuar tu..hehhehe..so cute..

Marisa said...

wah.. saya suka sgt bila scan perut.... excited walaupun anak ke 2 hari tu...