May 12, 2009

ASB online

Tengahari ini, hasil info dari MommyDania saya telah mencuba menyimpan secara online ke dalam ASB saya melalui M2U

Wah amat mudah dan pantas, bayaran cuma di kenakan RM1 bagi setiap transaksi.

Bagi saya yang amat pemalas ke bank, cara ini amat di sukai.

Oooh sekarang saya berkira-kira untuk memberhentikan ASB loan saya.

Tujuan asal pengambilan loan, alaa alaa nak buat simpanan wajib ke dlm ASB.
Ini kerana saya tahu diri saya yang amat M untuk ke bank semata-mata meyimpan uwang.

Apa pendapat anda yang telah mengambil loan dan masih atau telah memberhentikan loan ASB wajar atau tidak.

Kesian



6 comments:

mamaDhea said...

erm, aku dah komen kat ym kan.. ;P

ar.nie said...

Saya dah berenti loan ASB nie last 2 years. Reason utama ialah, memburukkan (profil?) saya. Sebab, dikira sebagai ader liabiliti/loan sebanyak sekian RM. Hampir2 tak lepas nak buat car loan tanpa penjamin. =)

m-i-o said...

pakar kewangan yg bertauliah telah menyatakan bhw loan ASB adalah merugikan dan sesapa yg terlibat dinasihatkan menghentikan kegiatan serta merta. sejauh mana kebenaran mak pun tak tau sebab mak tak amik loan sedemikian. sekian tima kaceh:)

Mummy Dasy said...

My Hubby masa mule2 dulu wat pastu bile kira semula cam rugi terus bentikan loan xsampai 1tahun

MommyDania said...

wah!! ada hasil tutorial ku yg tak seberapa itu. haa..diriku juga nak terminate tp rasanya tak blh. berserah aje la..

miz_eda said...

maaf lambat komen, but if you were to terminate, make sure it is after 3 yrs, kalau tak nanti sure lagi byk kena charge eg penalty, admin fee etc