April 22, 2009

Rumah Yellow

"mama, rumah kita yellow ker"
"hmm cuba adib tengok, warna apa" sambil tunjuk dinding rumah
"itu warna apa"
"green"
"itu"
"red"
"sofa rumah kita"
"yellow"

"haa rumah kita bukan yellow"
"tapi kenapa teacher cakap rumah adib yellow"

ha ha baru aku teringat circular yang di hantar oleh teacher adib.,
rupanya yang di maksudkan oleh teacher adib adalah, adib pasukan yellow. bunga bunga matahari aka sunflower.

Iye kekawan ahad nanti anak aku ada telematch.

kami dari rumah yellow, maka mak budak pun akan memakai warna yellow sebagai sokongan. he he

10 comments:

mimielola said...

Ya, anak aku pun rumah yellow! Sabtu ni hari sukan depa.

MommyDania said...

wah..syoknye ada telematch. kt ne adib? aunty nak intai la..hehehhe

Umie said...

hahaha..bagus Adib, betul2 ingat pesan cikgu..hiksss

Mama Adib said...

ML
idup yellow muah muah muah

MD
kat KDE, Dewan Cempaka Ballroom, takleh intai la aunty, mama nak g pun kena bayor hu hu hu

Umie
itu ler pasal, hari tu aku dah naik pangkat keja bank, ni rumah lak jadi yellow

eZa said...

bile la anakku nk ade rumah kaler2 nih.. isk!

madamoiselleczar said...

hihihi...idup umah kuning!!!!

Mama Adib said...

Madamzar

idup umh kuning!!

anak ko pun umh kuning jgk ker keh keh keh

mamaDhea said...

ahaks! rumah pasukan laa nieyy.. aku hingatkan adib nak cat rumah dia kaler yellow.. ;P

klu dhea, harus dia nak PINK.. err, ade ke rumah pasukan kaler PINK? ahahahaha..

Yan said...

aku sorang je ke umah kaler ijau? emerald gitu :P

Mama Adib said...

Sya
my adib ku ajer mengenal warna, PINK adalah warna yang paling mudah dia ingat, mana taknya mak dia penggemar pink. keh keh

Yan
kuning kuning idup kuning keh keh

mak tak sabar nak jadi pom pom girl ni