April 23, 2009

Pertama kali

Ikutkan idea asal terjebak dlm blogging ini adalah nak mencatat sgala peristiwa about my adib, yea la fikirkan banyak benda dah mak lupa tentang adib especially time dia bb dulu,


Dah lupa 1st time adib


  1. Meniarap

  2. time tumbuh gg

  3. bangun dan push toy dia (mai adib takde pengalaman merangkak)
  4. bercakap - rasanya laa dlm 9 bulan lebih kut huhu lupa lupa

  5. berjalan-nasib baik ingat, sbb benda yang sangat ku tunggu tunggu tunggu iaitu genap 14 bulan he he aka 13 Oct 2006


untuk lil one kali ini ingatkan nak catat segala benda ooh rupanya mak dah terlepas nak catat my lil one's 1st kicking.



dah lupa dah bila, dan semalam adalah kicking dia untuk kali ke 4.



yang pasti tiap kali dia kick mak mesti terkejut he he.



sebenarnya time preggy adib dulu ku takde pengalaman kicking, ntah, aku yang jenis tak sensitip or perut mak memang tebal hu hu hu

time cik misi suruh catat bb kicking ku bantai je tulis masa, he he

atau, my adib memang baik, duduk diam-diam je kut dlm tummy mamanya.



bab scan, time preggy adib dulu aku memang beria bab menyecan.



kali ni mak belum pun scan bb, semalam g check up cuma dgr dennyutan nadi bb jer, he he syioknya mendengar.



30 April ni my 1st scanning, mak harap sangat dapat tengok tut bb, ha ha sangat curious nak tau jantina


8 comments:

Ealyie said...

Nyah,
2nd baby ni kan sbb space dia da besar sbb dulu2 abg tolong besarkan, tu sbb kita bole rasa tendangan2 nya cepat berbanding yg sulung..
Den pon mcm tu gak, siap tanya Gynae, normal ke tak mcm tu...ekekekek..

Tgk, betapa besar pengorbanan si abg/kakak yg sulung, beri space kat adik2..;p Dia sempit takpe..

Mama Adib said...

oh camtu ker, aku memang time adib dulu tak rasa kicking-kicking ni, puas laa letak tangan huh

yang ini, ko silap berlipat perut skit ke mesti wachaaaaa

kasi tendangan maut keh keh keh memang terkejut badak aku.

MommyDania said...

xtau la plak ada beza cmtu. hehe. bestnye rasa kicking2 tu.

Zety Zin said...

ooo anak2 ku dua2 kuat menendang. si abang paling ku ingat dia menendang kuat tak hengat ialah semasa lagu 'gadis melayu' berkumandang di ofis ku. hahahaha.

Masayu Ahmad said...

naufal- tiga2 semua kuat menendang.. kalau mak dia lambat makan lagi kuat tendangannya

Mama Adib said...

MD

sangat terkejut beb, sbb dulu ku tak merasa he he

Zety
ooh sangat aktif anak mu itu

Masayu
he he camtu ee, tak sabar nak rasa kicking seterusnya :-)

mySoul said...

nak scan dah ke? tamo tunggu aku blk 30Mei?? hehehe
(perasan pulak mcm laa doaku makbul kan?)

Mama Adib said...

alamak kak, malu aku keh keh ko ni ah