April 13, 2009

Pam



Fakta



  1. kalau ikut kan aku ni dah ada lesen dan pengalaman memandu lebih dari 12 tahun.

  2. Memiliki kereta sendiri hampir 9 tahun


Fakta tak patut

  1. Sehingga khamis lepas ku tetap fail dalam pengepaman angin ke tayar kereta.

  2. Setiap kali nak pam mesti org tolong looor he he.(itu pun selepas orang cakap kereta aku kurang angin baru laa terhengeh2 nak pam)


Fakta belum habis lagi



hari ini, mak dgn penuh bangga nak kuar makan, tup2 tengok tayar kereta aku pecah uwaaaaaa

ni mesti gara-gara aku pam over sangat, lagipun tayar pun dah tua looor huhu hu

tukar tayar?? idak sama sekali, nunggu laa orang mai tolong tukar sat sat lagi keh keh

sik baik pecah masa parking, kena time ku drive mati oooo



pst : korang ada kereta tu reti ke pam angin kat tayar ee.







14 comments:

mimielola said...

Reti... tp aku sudah sekian lama tak pam tayar. Pam pun time pi buat servis tayar kot - alignment/balancing whatnot

rina said...

pn tak pernah pam tayar kereta...

suhainini said...

reti pum tayar...tp yg digital punya pum la..kalau yg fesyen lama tu tak tau..

Ealyie said...

ehem..ehem..

aku reti pam ye puan2..

malahan tukau tayar pun reti..

kah kah kah ( mak berlagak hokehhh...)

sbbnya???? mak penah keje as supervisor kat Shell seksyen 7 SA. So, sume tu mak kena belajo..
Harap maklom!

mamaDhea said...

pam tayar tak gheti.. tp klu tukar tayar mak gheti laa nyah.. ;P

MommyDania said...

zaman bujang dlu reti le, dh ada laki ni, automatic jadi tak reti. hahahha

Mama Adib said...

Lola
hang kereta baru ke??, keh keh aku zaman kereta baru-baru pun takde masalah gini, tiap bulan g servis ahak.all in one.

Rina
kita serupa hu hu

Suhainini

khamis lepas, ku g tempat yang digital tapi tetap terkial2 loor

Ealyie
bestnya, lain kali jadi apa2 ku tpn hang.

Mamadhea
orait hang lagi sorang shortlist aku bila emergency kat JB keh keh

MamaDania
mak dari bujang hingga kini tak reti2

miz_eda said...

isi minyak saya tau ler..

isi angin di tayar saya mintak tolong atendan di pam minyak sahaja..

kekeke

Mama Adib said...

tak reti isi minyak memang melampau la eirk.

pam tayar biasa pun pam attendance ritu depa takde la pulak
terhegeh2 buat sndirik, last2 kena juga panggil depa ahak

lelosani said...

saya mmg retiii... hehehe...
tp tukar tayar tak pernah sy buat... huhuuh..
kompom laa kalo jadik ape2 sy akan panggil sesapa tolong...

Zety Zin said...

reti. tapi skrg en abah je yang buat tugasan itu. mak lepak dalam kereta je. hahaha.

Marisa said...

aku jua.... tak penah pam tayar...pam susu mmg expert la. hehhehe

sian ko dtg SP tak dak ayaq... lain kali dtg boleh ler singgah teratak buruk ku

Mama Adib said...

Lelosani

saya rasa cam reti tukar tayar, tapi cukup kuat ke eirk tenaga kita hu hu

Zety
itu ler, aku time satu kereta jer, memang en abah yang tgk2kan kereta aku. sekarang dia tak sempat nak pandang kat kereta aku hu hu

Marissa
ha ha aku pam susu lum expert lagi, harap2 lepas bulan 9 akan expert.

lain kali ku pi SP ku habaq hang noo keh keh

mast@work said...

mamaadib

itu pam tayar saya boleh juga

gaya bangla cakap

ahaha