April 13, 2009

Masuk TV

My adib cukup susah nak nak gunting rambut dia, sangat sangat berchinta, setiap minggu xtvt pemujukan akan d lakukan dan dia mesti tak mau "geli"

semalam, sambil sambil meronda di pekan SP, ku cakap kat adik aku yg ku nak gunting rambut adib.
g kedai pertama, dia buat keras badan
g kedai kedua dia dah siap melalak-lalak.

aku senang jer,lantak ko ler adib.

masuk kereta adik aku buat usaha pujuk memujuk.
1. kalau gunting rambut nanti dapat makan aiskrim.
2. nanti boleh pilih fesyen rambut yang d sukai cakap ajer.
3. boy kena gunting rambut baru hensem.

last last adib termakan pujuk.
masuk kedai barber.
memula buat hal jap, lepas tu kitaorg ingatkan dia 3 perkara d atas,

akhirnya dia cakap
"adib nak rambut macam little einsteins"
"lepas tu nak mkn aiskrim"


xtvt mengunting memang mencabar, he he rugi lak tak bawa tepon hu hu takleh la nak snap gambo or video.

akhirnya rambut my adib berjaya di gunting,

siap jer gunting
"mama adib nak masuk tv"

semalam atas bas, on d way balik ke kl

"mama kalau adib ketuk screen tv, adib boleh masuk dalam tv kan"

tak boleh adib, kalau ketuk pecah la screen tu, masuk tv sama dgn kita ambil gambar lepas ambil gambar baru la gambar kita ada dalam kamera, macam tu juga kalau nak masuk tv.

"alaa adib nak masuk tv, nak jadi little ensteins, adibkan dah gunting rambut mcm little enstien"

boleh, tapi adib kena blajar rajin-rajin, dah pandai baru boleh masuk tv macam little enstien.

angguk, faham idak ku tak tau keh keh

Bangun tidur pagi ini ayatnya, masih
"mama, adib nak masuk tv"


pst : gambo rambut sebelum dan selepas nati loo mak malas nak uplaod lagipun takde gambo yg zoom ke rambut sgt pung

6 comments:

Masayu Ahmad said...

ada mesin gunting rambut yang mudah digunakan,... sya lupa apa namanya..

selalunya dua beradik akan dimesin rambutnya dalam bilik air oleh ayahnya.. sesekali saya juga mencuba.. mudah n senang..

::Umi Sufira:: said...

hehehe...adib adib....jangan dibuatnya dia ketuk TV sebab nak masuk TV udahla..ekekeke..:P

eZa said...

bwk pi audition tom tom bak or pondok2 ke ;)

Mama Adib said...

Masayu

menarik jgk tu.

Umi Sufira
itu ler, takut aku d buatnya dia ketuk tv hu hu hu

eZa
audition, huh anak aku pemalu yang amat, sah2 tak terpilih looo keh keh

Fid said...

anak aku dia suka gunting rambut sbb dia kata lepas potong rambut..rambut dia lembut! kahkahkah

Mama Adib said...

Fid

syiok aa gt, anak aku gunting rambut ke, syampu rambut ke dua dua tak suka.

memang berperang dulu laa dgn dia.
main sabun suka lak.