April 8, 2009

Lone Ranger


hari tu masa kat SR ,KNV ada citer yang dia biasa jer tengok wayang sorang-sorang.

Hari ni kat blog eZa pun dia citer di g tengok wayang sorang-sorang.

waah ku memang kagum looor. ku belum pernah dan rasanya takkan berani tengok wayang sorang2 hu hu hu

aku dulu lagi teruk, makan jer mesti berteman. zaman sek ok ler ada kami bergeng, 5 geng, g mana-mana memang bergeng, so sah- sah takde istilah makan sorang2.

masuk uni, style berubah, kelas berbeza2, kejap geng orang tu, kejap geng orang ni, bila tiba time abih kelas dan ku takde geng, ku rela tapau makan depan tv, takpun g ler mana-mana bilik kenkwan yang takde kelas, tumpang makan kat sana.

diaorang tak makan takpe janji ada org tengok aku makan he he boleh??

bila dah kerja, ku terpaksa belajar makan sorang2.
mula-mula tu ku rela tak makan ler kalau takde kawan. he he

lama-lama berani sikit, boleh jer beli makanan sorang2 tapi mesti cari meja yang ada orang, dan tak segan silu bertanya :
boleh tumpang duduk??
muah muah muah tak kira, janji ku leh duduk bersama

sekarang?? aku ok jer makan sorang-sorang, tapi tetap pilih tempat ler,bukan semua tempat aku boleh makan sorang2, mak lagi berani tak makan loooo sebenarnya. ahak


itu bab makan, tapi bab bawa kereta mak memang berani gilak.

zaman belajar dari sintok, ku berani ajer bawa kereta sorang-sorang balik kelate.

KL- kelate sorang-sorang, no hal beb. mak dah biasa.

mana lagi , cakap jer mak tak takut bab naik kereta keh keh keh

ingat lagi masa mula mula dapat lesen, tak sampai seminggu rasanya, ku g umh mak cik aku kat Melaka, lepas tu dia boleh berani sewa kereta. haa siapa pemandunya aku ler beb muah muah muah

sangat berani, padahal lesen tengah panas2 lagi tu.

tapi yea ler org baru dapat lesen, stakat bawa kereta, parking biasa memang takde hal,tapi tiba bab nak keluar dari parking mak dah berpeluh-peluh.
Parking tu kita kena reverse skit dan agak curam. idak ler curam sangat pun, kalau skrg kiranya amat kacang laa tu. tapi time tu skit skit mati kereta tu keh keh keh.

nasib baik ada pak cik taxi baik hati tolong gostankan reversekan kereta itu, tidak kalu berpeluh peluh mak.


mula-mula mai kl dengan kereta lagi best., aku berani jer bawa kereta dari batu caves nak cari umah kakak aku kat kelana jaya konon-konon konon

sesat barat beb, ku pernah g kl, dengan bas jer or tumpang kereta orang dan bukan kerap pun g kl, tetiba sangat berani nak cari sendiri kelana jaya kah kah kah.

5 -6 jam beb berpusing-pusing, malam lak tu. dari pukul 8 malam hingga pukul berapa pagi pun ku dah lupa. kl-kelana jaya-shah alam, shah alam kl- shah alam

ha ha ha bayar tol ,bayar tol, bayar tol.

sampai habis doa ku baca ,baru ler jumpa jalan.hmm giler punya org.



12 comments:

farah225 said...

jap jap jap.
demo oghe kelate jugok ko?

Mama Adib said...

ha ha Farah hang baru tau ke ku orang kelate keh keh keh keh

yea ambo ore kelate looo

eZa said...

pergh! sesat barat 5-6jam??? wah! lg ganas! xde calling2 / brenti ty org ke ty jln? malu bertanye, sesat jalan... hehehe :)

mast@work said...

terer tu sampai sesat 5-6jam.. kagum mas.. ahakss..

rina said...

soalan yg sama gak cam farah 225... eh eh... mama adib ni ore kelate ke... kg mano...

eh eh lagi sekali... duk bt caves ke skang.. belah mana...

Mama Adib said...

EZa

berenti, dan tanya jgk, tapi yea lee, boleh sampai stakat motorola (freeschale) n kilang apaa ee lupa nama kat kelana jaya tu, lepas tu aku pusing balik arah ke kl keh keh
padahal umh kakak aku memang atas tu jer.

calling-calling, nak jadi cerita bateri hp kong, no yg ingat no kakak aku ajer, dan dia lagi fail bab bab jalan.
nak jadi cerita lagi BIL aku takde kat umh keh keh.

mas
saya pun kagum kat diri sndrik, memang akan ingat sampai bila2 keh keh

Yan said...

aku,

makan sorang - checked
tengok wayang sorang - checked
masuk toilet sorang - checked ;P

Mama Adib said...

CY
hang buat aku berair mata d petang hari keh keh
aku pung toilet sorang2 -checked. ceh.

Rina

wah cam jejak kasih ore2 kelate lak keh keh
ambo ore Tumpat loo, loni dok Setapak.kerja pung area area sini jugok

ok puas hati.
demo ore mana lak?

rina said...

kawe ore p.mas.
loni duk sri gombak.
tp ari2 kena g setapak.
sebab anok2 kawe duk kat setapak indah.

hehehe

mamaDhea said...

hahaha.. jejak kasih ke nih weih??

pape pon mak tetap org jay bee.. ;P

Masayu Ahmad said...

hok aloh..mcm jejak kasih ore kelate pulok..

Yan said...

MAA,
aku tag kau.. heeee..