April 2, 2009

ku kerja bank ;-)

dalam perjalanan balik setelah mengambil adib semalam, berlaku lah berbualan ini.

adib : mama, mama kerja kat mana
mama : mama kerja di jalan genting klang
adib : mama kerja apa
mama : mama kerja kat opis
adib : hmm mama kan kerja bank
mama :eh mana ada mama kerja bank, mama kerja kat opis la.
adib : (dengan muka hampir nak nangis) mama kerja bank laa, adib dah cakap kat teacher mama kerja bank.

keh keh terus naik image aku d mata teacher dia.

pst ; perbualan d teruskan dengan kerja abah.

4 comments:

Marisa said...

agaknya dia ingat keje ofis tu keje bank kot. hehhee

farah225 said...

oooo.mamaadib kerja bank yer.bolehla kerja bank= kerja opis.heheeheh

mamaDhea said...

hahahaha.. kena paksa ngan anak keje bank laa nih..

so, ayahnyer keje ape? ;P

Mama Adib said...

Marissa
ku rasa sbb dia kerap sangat teman aku g bayar utang d bank, itu yang aku keja bank keh keh

Farah
yea saya keja bank keh keh

Mamadhea
itu laa dia nak jugak aku keja bank, sbb dia dah cakap kat teacher dia aku keja bank.
bapak dia senang ler nak cakap keja apa keh keh

sebenarnya bukan setakat kat anak, kat orang-orang yang bertanya pun ku pening nak cakap ku keja apa, ahak
cakap buat sales kang tercungap2 nak explain lak.