April 25, 2009

Hijrah

Kalau bersembang dgn kenkwan atau saudara mara, ramai yang agak terkujat, bila tahu aku cakap aku n adib n bakal bb d kl, while my hb kerjanya pindah randah.

sampai bila e??? entah aku sendiri tak tau sampai bila akan begini

he he jawapan senang, sampai en suami pencen kut.
mak aih lamanya, dah tua baru boleh tinggal serumah.


kadang-kadang terfikir juga, takkan nak PJJ selamanya,

i. berenti kerja?? follow my hb,
a) dia yang tak bagi, berpeluh oo kalau dia sorang jer kerja.
b) hmm aku pun lum cukup nekad untuk berenti dan follow en hb.

Alasan

1. komitment banyak,

hmm alasan ker?? rasanya bukan alasan, dah tercommit dgn bank.

tiap bulan fixed amaunt untuk segala utang RM3,o00, itu baru rumah yang takkan di diami
sehingga en suami pencen dah sah sah dia kerja pindah randah, kereta, dan takaful.
belum termasuk keperluan harian, utilities.duit kat adik-adik,nak bayar sewa rumah lagi.
kalau sorang je kerja memang parah, ha ha mau telan nasi dgn kicap hari hari he he

ii. cari keja gomen
jadi cikgi ker, jadinya senang ikut suami pindah
muah muah muah cam senang jer yea nak jadi cikgi.
mak dah tua, rasanya umur pun dah hampir expired untuk apply keja gomen ni.


iii. berenti kerja cari kerja dekat dengan tempat kerja hb
boleh, tapi ikut rekod kami berkahwin hampir 5 tahun.
my hb kena posting, selama ku kenal termasuk SP ini adalah yang ke 4.

ada faham?? maksudnya kerja aku cari kerja berenti cari kerja berenti ha ha sape yang nak
kat mak



kekadang terfikir

apa kata aku berkorban sedikit dalam dua tiga tahun

1. Buka bisness, jadi kuli dan boss sendiri, (dengan andaian apabila berjaya, masa akan lebih flexible)
tapi bisness apa???


2. jadi perunding takaful
no 2 ni aku nampak ada potensi, ha ha nampak potensi tapi tak tau mak mampu ke tak.


Semoga ada sinar di hujung sana....


pst : nak g dengar seminar tentang kerjaya dalam takaful petang ni, itu yang terbercerita ni.


6 comments:

Masayu Ahmad said...

SOHO-small office home office

sangat sesuai utk ibu2 yang dah mula mencari jalan utk anak-anak dan kerjaya

semoga dipermudahkan

mimielola said...

Aku doakan nyah...Semoga dipermudahkan.

mamaDhea said...

kita serupaaaaa... ;P

since keje hubby aku bkn jenis yg byk2 kali kena posting, rasanya boleh laa kot aku try usha2 keje yg berdekatan dgn tmpt keje dia.. tp, err, dah 3thn dah ni, tak nampak bayang ape pon lagik.. huhu..

aku rasa pilihan 1 pon ok selain jd perunding takaful tuh.. ;)

apepon semoga bersinarrrrr sentiasa.. gud luck, bebeh! ;)

arina said...

dood,
aku nasihatkan,

kerja yang senang2 aje. yang susah2 tu biau laki hang aje yang buat.

unless kau betul2 enjoy buat benda yang susah2 tu.

duit ni makin carik makin tak cukup.

apa2pun, all the best. doa banyak2. semoga terang benderang masa depan kau.

amin.

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

蚵仔麵線Jeff said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社