April 6, 2009

Genting Day 1 - Sessi Berjalan jalan

Selepas solat, kami pun memulakan langkah berjalan-jalan (in door)

my adib sibuk nak naik merry go round,

malam ni jalan jalan ajer, merry go round esok okeh. (dasar mak kedekut)

pada mulanya cukup menyeronokkan tetiba mak rasa letih, nak duduk nak duduk,
mak pun dengan selamba lepak kat kenny rogers, tup2 anak anak saudaraku dan anakku menyibuk duduk, he he kitaorg bukan nak makan pung.



tak lama kemudian datang waiter, maaaf puan kat sini dah ada orang book, puan kena pindah ke meja lain.

muah muah muah ,takpe mak bangun keluar dari situ.

lepas tu terpi kat kawasan rumah hantu,
ada ler sekor hantu lalu lalang kat situ, dan menghampiri kami.

my adib awal- awal lagi mengundur ke belakang, menangis.
mak kecut jgk, tapi cam teringin nak amik gambo,
last last mak, masa ambil gambo mak berada no 4 dari hantu tersebut, takut weeh nak dok dekat -dekat.

(maaf tiada gambar hantu, bukan kamera mak, guna camera BIL)

my adib dah siap menangis, nak tak nak terpaksa pujuk dan guna laluan lain he he

perjalanan di teruskan tapi mak biasa le, jumpa tempat duduk mesti berehat seketika.
tak cukup stamina.

kami teruskan ke out door lak, hu hu ujan ler, sejuk yang amat, adik aku kata "patut laa tak leh g oversea, sejuk camni pun dah tak tahan."

nak panaskan badan mak suruh en hb beli ubi keledek ee nama, yang kalau kat jusco RM1.60 100 gm, tapi kat sini RM2.5, muah muah muah 1 ketul jer dah 5 inggit lebih.

Sodap ler sebab sikit dan mahal.

my sis and d geng dah nak balik bilik. Depa dah makan, bawa bekal nasi lemak tadik.

Kamipun layan permintaan my adib naik merry go round dia. satu ajer.

lepas tu layan perut makan KFC, tak best pung KFC sejuk he he

lepas makan tapau lebihan KFC pi hanto bilik adik aku,

balik bilik, apa lagi padam lampu tidur.


2 comments:

arina said...

ya rabbi ni pegi holiday ke pegi meng'stress'kan diri nih?

Mama Adib said...

ha ha itu ler nasib mak buyung,penakut dan kedekut