April 6, 2009

Day 2

Percutian d mulakan jam 8.30 pagi dengan mengisi perut d tingkat 3 hotel tersebut.

Mutu makanan, ala ala ala sahaja.

lepas tu beli tiket outdoor.

amik pakej 3 family. RM125 x 3 loor

kali ni budak budak ler yang paling enjoy satu satu games tu mau 3-4 kali diaorg beratur lagik dan lagik dan lagik.
bayangkan 5 anak kakak aku dan my adib ,ha ha sekali naik" kids cable car" diaorg sajer jer dah penuh kuota.

aku mampu main 2 -3 permainan famly kanak-kanak riang. yang lain tak sesuai untuk mak buyung.

lepas tu ku tergedik cuba naik boat yang kena kayuh tu, naik lak nga budak umur 7 tahun, berpeluh mak mengayuh, lenguh paha2 aku. muah muah muah


apa pun enjoy pic je laa yea, tak mampu nak citer panjang.

kami keluar dari tempat tu pukul 4.30pm masuk kereta aku nga adib apa lagi amik peluang zzz

time balik tu ujan renyai2, ada satu kes my hb break mengejut,
habis terpelanting botol susu adib.

ha ha lepas tu my adib punya kerja bagi pesanan penaja

"abah jangan bawa kereta laju2 nanti susu adib tumpah"


kesimpulan percutian kali ini ha ha ponat. tapi my adib sampai jer kat umh siap cakap

"mama adib nak g lagi"


pst ; peringatan untuk kami, bak kata hasil perbincangan aku dgn kakakku, lain kali kalau nak datang lagi ke genting ke datang awal2 pagi, amik le in ke out door ke, main puas2 lepas tu tak terkejar nak balik umh dan gaduh penat.

main sampai kejung, lepas tu tidur kat hotel, esok baru bersantai. ini kami dah terbalik.camno tak rasa ponat sampai ke hari ni.

4 comments:

Fid said...

laki mak ajak pi genting hujung bln ni...nak ke tak nak??mak nak balik kg!!!

Mama Adib said...

ha ha kalau tanya aku antara kg dengan bercuti aku memang lagi suka balik kg ahak.

tapi nak bercuti baik hang pi sekarang, dah terpreggy, ada anak kecik susah jgk nak beria- sakan.

aku dah siap fikir mau 2 tahun baru leh g smula ke theme park gini,tunggu lil one besar skit. kalau tak ponat badan mak jer. he he

Yan said...

tu lah.. aku ni nak pi zoo pun pk 2-3 kali.. amir + arif OK la.. yg si zeri tu.. kot bantai dia takmo berjalan, camne.. duduk dalam stroller takmo.. nak berdukung je? 10kg nyahhh..


sonok baca cite ko.. aku pi genting mmg tido berselimut je.. kekeke

Mama Adib said...

itu ler CY
ku ingat g waktu g zoo adib umur 2 tahun lebih, letih mak kerja dukung dia jer.

mak memang seronot g genting. he he
ponat ponat jgk tapi ok ler, anak kita leh riang ria