April 8, 2009

Akhirnya

ku dah banyak kali berfikir, siap berym dgn member aku teknik nak cakap kat opis aku pasai aku preggy.

almaklum sini C & I jer, takle kipochi cam kita2, he he iye ke tak kipochi.


akhirnya semalam aku pun mcm mana ntah terpakai baju besar dari biasa biasapun besar jugak kali ni over besar.

maka lagi obius ler perut mak yang comel ini.

ha ha tak perlu cakap apa apa, sorang sorang yang terselisih dgn mak tanya

"r u preggy"
"r u expecting"

haa kan sonang, aku siap terfikir nak kena email bagai nak war-war ku preggy muah muah muah



11 comments:

Nur said...

yup..senang jer!bila sampai masa terbongkar jua..tp mak punya pregnancy da tersebar luas kt kilang ni..reporter cnn byk sgt!

MommyDania said...

plg obvious kalau pakai baju ada tali kt belakang. mesti ada org tanye..huhu

Zety Zin said...

masa saya pregnantkan yang 2nd dulu memang payah nau nak bukak mulut bagitau kat opis. maklumlah anak 1st baru 3 bulan dah pregnant lagi kan.

bukannya apa, maluuu... hehehehhe

Mama Adib said...

Nur

iye, mak sangat lega he he
hang keja mesti ramai melayu itu yang cepat sangat tersebar keh keh

MommyDania
baju ku?? semenjak dua menjak membesar ni memang pakai baju tali belakang ajor
semalam terpakai baju terover besar dari biasa itu yg lagi ketara tuh.

Zety
he he tapi bila depa dah besar ni rasa bersyukur la pulak kan kan kan

best anak rapat2 oops ku ni cakap ajer

lelosani said...

tahniah.. tahniah....
semoga selamat semuanye..

Mama Adib said...

lelosani

trima kasi ;-)

Yan said...

aku, masa preggykan Arif, dah 5 bulan pun tak bagitau2 lagi.. kah kah kah.. eh, tak bagitau mentua OK.. padahal balik sokmo..

kat ofis, biasa aku bagitau close frens je..

Mama Adib said...

CY

syiok ler hang jenis perut tak nampak, aku kalau tergemuk skit, tak preggy pun org leh tuduh preggy he he

preggy kali ni, confirm double line jer, semua adik bradik mak bapak ku citer, bersemangat sunggoh

Mrs Noba said...

nak kena bertaktik jugak nak announce?
bos ok dak?

mommysarah said...

saya dah 6 bulan baru bgtau. untuk preggy yg terbaru nie ler. tu pun sebab suar keje n kemeja dah tak muat. :)

Mama Adib said...

Mrs Noba
he he ntah dulu ku keja cmny melayu, takyah citer banyak kejap jer tersebar ahak
bos?? ntah ok kut

mommysarah

wah seronotnya hang, perut kocik, haku kemeja? semua ku dah simpan. tahun depan baru leh pakai, seluar keja leh pakai g sbb baru tukar saiz s ke m, tapi baru 4 bulan dah takleh kancing dah ni he he