March 12, 2009

Maafkan Mama

hari ni aku terlebih emo, sedih sesangat, bukan setakat sedih rasa bersalah sangat.
sian my adib aku ni teruk kan kan kan

hari ni school adib ada lawatan ke zoo, semalam ku tanya teacher dia nak kena sediakan or bawa apa2 tak?

dia kata tak payah kalau ada cap, bagi cap.

masuk kereta adib cakap
"mama esok teacher suruh pakai hat dan pampers"
"pampers? buat apa, adibkan dah besar tak payah pakai pampers"

ku lupa sesuatu yang penting.

pagi ni,
hantar adib pergi school macam biasa

ku tengok kawan -kawan dia semua pakai shoes, yea pakai shoes
my adib ; pakai selipar ben10 jer

kawan-kawan dia "teacher adib tak pakai shoes"

hu hu ku rasa muka aku berubah, terus teringat kasut dia dah koyak ku lupa beli lain. uwaaaaaaaaaaaa nak ambil kat rumah pun tak guna itu saja kasut yang ada.

teacher dia tanya aku
"adib takde kasut ke?? "
pelan ku jawab "ada, tapi dia prefer slipar"

memang anak aku lebih suka selipar sebab tu kat rumah ada 5 pasang selipar dan 1 pasang kasut yang dah koyak. (baru koyak masa dia basuh last week)

"adib nak pakai shoes tak? mama ambilkan yea"

dia mengeleng, baikkan anak aku

"takpe kut" ku cakap kat teacher dan terus mai opis

hu huhu sampai sekarang ku rasa bersalah, rasa ma cam nak g gegar jer pintu shopping complex minta diaorang buka dan ku belikan kasut untuk adib.

tapi dah tak berguna, sekarang ku rasa dia dah selamat tiba di zoooooooooooooo

aku terukkan uwaaaaaaaaaaaaaaaa. ku sedih sangat

9 comments:

::Umi Sufira:: said...

Syaura pon pegi zoo harini..takpelah mamaadib teacher pon buleh terima reason adib lebih suka pakai selipar...

miz_eda said...

sesekali mencipta kelainan..kui..kui

mimielola said...

Tak apa la, nyah... Biarla Adib tu lain. Tak semestinya kena ikut norm, kan?? Ke mmg teacher dah pesan suh pakai shoes???

Mama Adib said...

Umi Sufira
itu ler,biasa pergi school dia banyak pakai selipar jer, ku pun jadi terlupa hmm

miz-eda
yaa sangat lain hu hu hu

Mimielola
ku tak pasti teacher dia ada pesan kat dia ke tak hu hu
dia cuma cakap kat aku pasal pampers dgn hat aka cap.

tapi dari gaya kawan-kawan dia macam dah di pesan supaya pakai kasut.
uwaaa tapi aku sebagai mak dia sepatutnya kena la bersedia dan ingat hu hu hu

Mummy HnH@arnie said...

alalala, sedey juga membacanya...

takpelah mama, yang penting, hopefully kaki adib tak injured masa pusing2 dlm zoo tue... =)

Ealyie said...

ko kenapa hah???? (read in tone nasir bilal khan ye..)
hehehe.. sian ko, nampak no byk urat putus bersalinkan adib dulu..;)

me_czar said...

Alamak... sayu pulak baca.

Anyway, as long as he happy there at the Zoo, that's more than enough.

Okeh Mama?

Shais said...

janji adib selesa pakai selipar.

Mama Adib said...

Arnie

kaki adib ok ajer maintain

Ealyie

itu ler banyak sangat urat putus keh keh

Me_czar / shais

memang adib cukup selesa dengan selipar he he