March 5, 2009

CLAPS CLAPS CLAPS

hebat my adib skali kejut jer terus bingkas bangun

"adib bangun"

waaah terus bangun beb

dia siap cakap ;" mama adib dah bangun dah"


apapun aku tak pasti faktor mana dia menjadi sebegitu bagus. adakah faktor

1. abah dia call semalam bercakap panjang, suruh tidur awal, bangun mandi gosok gigi

2. aku dah cakap yang dia kena kena tidur awal, bangun awal, habis mickey mouse dah kena tutup tv, kalau tak tak boleh naik aeroplane nanti

3. lampu d padam jam 9 mlm, ngeh ngeh walau pun dia mengambil masa sejam lebih untuk lena. sebelum ini lampu d padam jam 10.30pm


apa pun mak memang gumbira he he mcm tak percaya pun ada

pst ; eh hb sms , suruh aku beli hadiah sbg ganjaran dia good boy, perlu ke ku beli

ku mcm tak berapa setuju , bagi aku sepagi kerja ku puji adib good boy dah cukup dah he he ;-)

apa pendapat korang wajar bagi hadiah tak??

11 comments:

rizza said...

bagus.. terpulang ..kalau nak bagi "reward" ke idak..
apa kata mama dia buat kan dia breakfast yg best2 tiap kali dia bangun awal pagi dan tido awal..

(kalau bagi "brg" kang parah lak..sebab tu memang rutin harian ..bangun n tido.. )

Mama Adib said...

rizza

hu hu hu buatkan breakfast?? hu huhu mama adib ni pun jenis bangun lambat hu hu hu.. 6.30 6.30 baru ku bangun.
aku mampu breakfast dengan air milo jer, my adib susu sebotol hu hu

nampaknya kena diri sendirik ubah tabiat baru anak akan berjaya bangun awal

btw ku pun dok fikir takkan ler stakat bangun awal kena bagi barang.. itu kena rutin la kan bangun awal he he

mamaDhea said...

parahhh weih ko setiap hari nak bg barang.. but, if u can afford it y not kan.. *wink*

tp, mcm tak bagus plak sbb ia menggalakkan riba'.. kahkahkahkah! ;P

Zety Zin said...

setuju dengan rizza... buat breakfast yang best2. kiranya macam motivate la.

rizza said...

mama adib...kalau tak breakfast pun.. buat la special menu utk hujung minggu.. katakan tiap2 hari dia bangun awal tido awal.. (buat la macam excel.. tandakan dan tulis jam berapa dia bangun dan jam berapa dia tido...) kemudian.. cukup seminggu.. buat review... adakah dia menepati rules (bangun awal n tido awal..ikut le ko nak tetapkan pukul berapa dia patut bangun n tido).. bila seminggu bagi le markah.. 5/5 ( lima hari dia bagus... awal bangun n tido).. jumlahkan la dalam %.. dapat la 100%.. dan mintak buat kan special menu dia pada hari ahad... ..hehe idea je

Mama Adib said...

wah rizza
menarik tu, nati ku cuba applykan

toce toce

Mama Adib said...

mamadhea

itu ler parah ooo nak kena rasuah gitu hari2

zety

wekend boleh laa bab kata rizza hu hu hu

Aida said...

pendapat aida, reward kena pada tempatlah .. takkan bangun pagi je dapat reward kan .. mcm yg rizza nya idea pun best .. buat breakfast .. sure adib akan rajin bangun pagi ..

Mama Adib said...

aida

ku buat rewads apa pagi tadi keh keh ku buka tv chanel fav dia laa

sik baik dia tak melalut nak tengok sampai abih citer dibo ituh

rizza said...

reward bagit tgk tv tu.. kureng bagus.. hehhehe...sorry

nanti jadik addicted to tv..

lebih baik bagi makan yg best2 heheh...

Mama Adib said...

rizza

itu ler ku pun rasa tak bagus hu hu

ok noted, kurangkan pembukaan tv hu hu