January 7, 2009

Sesat

aku sesat hu hu

1. my blog berubah rumah harap update laa yea.. minta maap menyusahkan semua ingatkan nak pindah rumah ke wordpress tapi macam kembali ke pangkal jalan

2. aku terlupa kat mana ku parking kereta huwa..

ini cerita semalam.. ke KLCC bukan untuk shoping nyoping bukan.. pergi niat baik hantar doc kat maxis tapi park kat KLCC takde niat nak ular langsung...lepas hantar doc singgah d roti boy (lapar) terus bayar ticket parking 39 min je ku masuk st dan terus turun ke parking P3 jam baru pukul 3.40 petang, mak dah bercita-cita nak balik awal ke rumah

turun je mak macam pening ini, kenapa macam lain.. tapi mak langsung tak boleh recall.. wah camne ni.. ku pusing pusing parking ituh tak jumpa. setengah jam sudah berlalu..

nampak security dengan motor minta dia carikan.. pun tak jumpa
mak start confiues ke ku park kat P4 pergi ke P4 pun macam bukan tapi cari jgk segala ceruk ku redah.. hu hu

naik balik ke atas ala ala mencari jalan asal.. tapi mak memang terlupa any landmark of kedai hu hu
abih semua mamat security ku minta tolong carikan kereta aku

ada 1 security guard tu cadangkan kalau tak tau jugak kena pergi kat KLCC Management Office.. mak cuba lagi dan lagi jam dah tunjukkan 4.45 petang mak dah fed up menapak ke KLCC MO

Encik saya lupa parking ; aku sengih bak kerang busuk

tadi naik kat mana
P3 kut tak tau saya rasa P3 lepas tu ke C dan amik kanan terus ke eskelater
ingat kedai??
tak ingat saya tak ingat apa-apa dah
tengok parking..
no kereta apa, warna
Wxxxxx , xx
tunggu kejap
ok (dalam hati aku tunggu lama pun takpe sini sejuk.. aku dah berpeluh2 dah nie)

5.20pm
ok cik, cik parking kat P3 3B naik lif sana tu lepas tu ke kanan
cik; cik kena bayar balik parking tu.

ok terima kasih encik

wah mak gumbira bayar parking balik pun tak kisah
tup tup kaki lak rasa sakit... almaklum mencari dengan high hill non stop

berdengket dengket ku berjalan..

kuar je dari lif, pusing kanan memang boleh nampak kereta aku ciss tadi ku g amik liff lain sah sah takkan jumpa sampai sudah.. hampeh

3 comments:

Umie said...

salam..keh keh keh... saya pun pernah lupe parking..a few times gak happen..ade sekali tu kat MV..dah la masa tu baru abih main bowling midnight..so,escalator semua dah tutup bagai..yg ade lif je..tu pun x semua lif..penat la bertawaf cari balik keta..at last staff parking MV bwk kitorg naik buggy car meround dr 1 zon ke 1 zon..hahaha.. org ckp,nak senang ingat amik gambo tempat parking tu..kalau lupe tgk je blk gambo tu..kekeke

Yan said...

kitorang pernah sesat pasal hal2 parking ni kat KLIA.. aci? mmg nak nangis.. masa tu amik parents balik haji.. hari makin lama makin malam.. dah la nak drive terus balik JB time tu..

Mama Adib said...

Umie

itu laa saya biasanya catat.. tp kali ni fikir mcm senang sangat nak ingat hu hu

yan
keh keh memang bila dah sesat kita akan makin blur dan blur.. semuanya rasa sama jer