December 12, 2008

Cerita Orang Kedekut

Semalam perjalanan aku dua beranak amat panjang dan adventure (mak yang sengaja cari pasal)

kul 1 lebih g kenduri doa selamat cik su aku.. kenduri sah sah le berbaju kurung, kul 2.30 terus abang li and kak ju aku hanto ke airport..
dari umah lagi aku memang bercita2 nak adventure so hanya bawa balik bagpack lagi satu lagi bag ku tinggalkan kat kakak aku suruh suruh dia bawa nanti.

sampai airport terus pi surau... ingat nak tukar baju kurung kepada seluar dan jean.. wah mak tak masukkan dalam begpack rupanya.. gigih aku ni g kl dengan baju kurung.. memang tercipta laa satu sejarah

tepat 4.55pm firefly pun memulakan penerbangan di udara.. my adib biasalaa happy sakan di atas flight ituh.. tapi tak tahan laaa naik firefly berdengung telinga kuh.. adib tak tau laa plak..
dekat kul 6pm selamat mendarat.. aku kepeningan sebabnya kat subang airport masih lagi ada renovation.. tak tau nak keluar camne dari bangunan itu.. pusing-pusing keluar laa kami..

ujan.. tapi mak berfikir nak naik taxi ke nak naik rapid kl jer.. rasa cam nak mencuba rapid kl jer..fikir punya fikir akhirnya mak decide pilih bas.. menapak laa lagi ke bus stand.. gigih mak memang gigih dengan ujan renyai-renyai berlari lari anak with my adib

dalam 10 min menunggu tiba laa bas U81 (betul ke 81 ke 801) ituh.. mak cam lupa berapa kadar bayaran.. memula hulur 1 ringgit, lepas tu pak cik bas cakap eh bukan dua ingit ke.. he he mak sengih dan hulur lagi singgit.. maaf tak tau..

sik baik ada tempat duduk.. tp biasa laa my adib beriba di atas ku.. tak sampai 10 min perjalanan my adib dah terlena.. penat agaknya..

makin lama orang makin ramai.. best jugak mak berfikir sambil layan sms.. lepas tu azan magrib.. lepas tu baru nak masuk ke jalan bangsar my adib lena lagi.. mak dah tak rasa best.. punggung mak dah start rasa sakit.. wah beratnya anakku.... cuba alihkan skit adib tub tub dia terjaga..
wah mak kecut takut tetiba dia nangis lak.. sik baik adib maintain..
mama kita nak g mana ni
nak balik rumah laa
kejap g kita naik thomas lak
adib taknak naik thomas adib nak naik kereta abah
pulak...
abah keja laa esok baru balik kita naik thomas dulu yea
angguk

7.30 lebih.. bas selamat tiba d area CM ku turun kat situ since tengok orang ramai pakat pakat turun kat situ.. my adib dah start minta d dukung tak mau jalan

turun jer ku rasa cam blur.. nak g arah mana.. wah dah le makin gelap.. my adib tetap tak mau jalan.. aku kena dukung dia while kat belakang aku backpack yang sememangnya berat ...

menapak lagi dan lagi... tanya sorang adik kat bus stop camne nak g stesen lrt
akak nak g mana
lrt wangsa maju
arah sana kak,seberang jalan kat sebelah sana..

wah mak rasa nak nangis.. kuatkan hati kuatkan hati ko yang nak cari benda gini kan...

sambil berdukung d tambah ujan renyai-renyai ku berlari lintas jalan.. wah gigih kita adib.. orang tengok mesti kesian kat kita....

akhirnya sampai le ke Lrt .. beli tiket.. my adib ceria kembali.. cukup suka tengok gambo thomas kat tiker dan tolong masukkan kat dalam scanning tiket tu..

lrt sampai.. excuse me excuse me.. ku main redah je manusia dah cepat2 g kearah belakang.. letak adib kat tempat fav dia..

dalam lrt dapat laa ke lepaskan bagpack yang berat ituh.. lega..
sms kat cik abang dan member
mengadu kepenatan
member aku bebel nape tak cakap kat dia dan minta dia jer g amik..
keh keh ku cakap nak independent sekali sekala..
tapi lepas tu ku ngaku.. ini laa pengalaman pertama dan terakhir harapnya..

sampai kat setiawangsa amik cab terus g umah.. home sweet home..reached home at 8.20pm
mandi.. kemas mana patut.. pasang toto tidur w my adib...ZZZZZZ

pst ; bila dah selamat sampai gini cam best jugak kos dari subang airport ke setapak tak sampai 10 inggit keh keh itu laa orang kedekut

4 comments:

Yan said...

baca pun rasa letih tak hengat.. :P

mySoul said...

uik, nape tak calling2?? tapi heheh aku rs aku takleh gak nk fetch ko, aku bz 2-3 hari ni menyopping! neves makin ketara ah ;D

Aida said...

wakakaka .. aida tak leh nak bayangkan rupa mamaadib ni duk kendung adib yg semangat tu .. walllaaaa .. kedekut tak bertempat kan ...

mama adib said...

cik yan
sangat letih keh keh

cik aida
ku memang tau ko bz memanjang sbb tu tak teringat nak calling ko keh keh

puan aida
itu laa pasa..l kedekut tak ingat.. time kedekut memang kedekut nak mampus time bazir huh segala benda d layan