April 1, 2010

Dulu Vs Sekarang

Roti
  • Dulu - Sexxx roti gardenia(apakah penjodoh bilangan) yg kocik tu tak berhabis makan,kekadang sampai ke expired date pun masih tinggal separuh
  • Sekarang?? beli sabtu malam isnin pagi yilek,beli lagi isnin petang, rabu pagi yilex,so ku beli lak yang besar, sungguh selama ini mak tak pernah pandang size panjang ituh, stakat pagi ni masih ada,tp petang karang mesti yilek lagik.
Minyak sayur
  • Dulu -1 bottle besar mau 2-3 bulan
  • Sekarang?? mak beli hari sabtu malam,sebotol besar dapat free 1 botol) isnin pagi mak tengok haaaa dah tinggal separuh itu botol yg pree tu
Beras bukan biras aaa
  • Dulu 5kg- ngeeeh sebulan pun payah nak abih, hak hak hak mak banyak g pasar malam looo
  • sekarang?? 20kg sebulan
MILO aka chocolate
  • Dulu- wah ai minum yg 3-in 1 nyah, brand cardburry lagi memang meletups ini choclate
  • Sekarang?? 1kg sebulan cap jusco je nok, tak tahan ai

soalan cepumas mak,kenapakah berlaku perubahan mendadak ini???

jawab jgn tak jawab ;-)

24 comments:

CY4.0 said...

mak budak kah penyebabnya? ngeee..

Mama Adib said...

tooooooot .... salah

sila cuba lagi haha

rina said...

bibik punya angkarakah... ke xde bibik dh. hehehe

mast@work said...

bibik ke atau rumah dah ramai jemaahnya ek?

Ealyie said...

si Nur Kasih dia la tu punya angkara.. tooot..tooot... mesti btol punya jawapan haku nieh.. akakaka..:p

CY4.0 said...

kasar betul bahasa aku kan? Haha. Pasang CCTV weh. Tu bukan makan sorang punya bajet tu. Macam kenduri!

Mama Adib said...

rina

hampir betul jawapan anda, itu bibik masih ado

mast
macam ramai je jemaah kat umh aku kan kan kan, padahal pertambahan cuma 1 mulut jer

Elly
ah ko mana aci ko dah dapat jawapan bocor dari aku

CY4
eh mana ada, mak tak terasa pung haha

yeaa beb aku pun tak faham betul cik maid aku ni,perut stokin ke perut apa..badan kocik je, tp pipi dia mak aih baru 2 bulan dok ngan aku cam d pam pam

Sayang.Ibu said...

wehhh.. ko bela bibik ke bela hape tu?? hahahahaaa

eZa said...

sebuku roti ;) maid punye hal ke nih? isk! makan ke melantak? hehehe

Zety Zin said...

dasat bibik ko. eh betul ke bibik ko punya angkara nih?

Mama Adib said...

sayang ibu

aku pun cam muskil ku bela bibik ke bela huhuhuhu

eZa

sebuku rotikah penjodoh bilangannya??

haha ku ingatkan sebuku roti tu seketul je,ini satu roti gardenia yg berharga 2.4 tuh

zety zain
aku tak tau laa sape punya angkara, tp kat rumah aku tu cuma aku,dia,adib n hafiy

aku memang tak sentuh langsung itu roti or milo ituh sejak dia ada. ngeeeh takkan laa anak teruna aku yg makan segemilang itu hehe

CY4.0 said...

mungkin la tempat dia dulu takde.. makanya bila dah nampak, FREE pulak tu.. lama2 esok dia bosan, back to 5kg berbulan2 la kaedahnya :D seriously, 20kg sebulan? umah in-laws yang ada 5 dewasa pun tak sampai aku rasa..

Arif Iskandar said...

WAJIB siasat MAH..tu macam wat jamuan "tuperware" je..

Sayang.Ibu said...

ntah2 dia masak2 utk cowok2 seantero dunia x nyahhh... hahahhaa..aku menambah lagik

Masayu Ahmad said...

ada yang tak kena tu

baik siasat segera

atau barang2

keluarkan stok berperingkat,yang lain simpan tempat berkunci

Ealyie said...

ngko bela bibik udah la nyah, jgn terbela 'hantu raya' udah dongggg... akakakaka..:p

Mama Adib said...

CY4
Aku pun rasa cam gitu, hehe aku ni leh rasa sangat beza sbb slama ni aku kan dok ngan adib,tup2 tambah je satu mulut mak aih berlipat ganda belanja dapur aku.


bab lauk aku tak reti nak compare sbb aku dulu weekend je yg wajib masak.

Arif Iskandar
nak siasat camno ee,tapi bab beras memang sure,dia makan nasi 3x ganda aku makan.
standard makan aa, aku ni bukan jenis makan nasi skit.
kalau kita makan sepinggan, maid aku jenis makan tambah lagi dan lagi.
(tapi kalau dia perasan aku tengok dia takkan tambah,kalau aku buat2 bz layan anak2 mesti bangun tambah lagi dan lagi)

Sayang Ibu

ntah la beb,tp ku rasa dia jenis metabolisma tinggi, orgnya bukannya besar sangat kocik jer.

Masayu
kuarkan stok berperingkat?? akan d pertimbangkan haha

ku ni kan idak le nak berkira sangat bab makan, memang ku cakap kat dia apa ada kat umh ni,nak makan, makan jer.

tapi tu aa beli cam gini aku jadi gelak sensorang so nak le berkongsi gelak ngan korang lak kah kah


elly

babe ko jangan nak takutkan aku, tak baik tau

aku tu tinggalkan anak dia jaga hari2 tau huhuhu
bab keja, jaga anak aku takde complaint, aku ni pun bukan jenis cerewat sangat (bagi aku laa kah kah)

Adib bila ku tanya dia pun cakap bik nur dia tu ok.


waaaah panjang giler jawapan entry ini,ahak. Meh kita anggap seolah2 ini achieve khusus tuk maid aku la kan
;-)

lailasani said...

ouh... tak sempat teka dh tau jawapan dr komen2 kat atas... hehehe..
byk tu beras 20kg sebulan.... hohoohohohoh...
kami 5kg 2-bulan (siap ada 'bubuk' beb)... hahahaha.. kantoi tak betapa rajinnya saya masak ek.. hihihi... lagipun encik hubby jenis cepat bosan makan nasi... mlm2 biasa lebih suka mee/bihun/roti...

opss... dh masuk cite lain laks..
harap2 cik nur betul2 makan laaa.. bukan XX yg makan dah lerr.. hiiihii..

m-i-o said...

NUUURRRRRRR.....

(dialog panggil nur tolong cebok adib)

awat ngko makan byk sgt nur? letih bebenor ke keje kat umah MA tu?

:P

nyah! mau tak mau kena buat percaturan semula nyah. kang belanja nk buat konsep deko2 umah kita terjejas kang. kahkahkah ;)

KV said...

hahahaha..nak jawab cemana eh?

Fid said...

kuatnya makannn
weiii kami yg gajah gajah ni pun 5kg tak abih sbln itu beras

Mama Adib said...

keh keh rini baru nak bg jawapan balas

lailasani

yang mak pasti cik nur memang kuat makan

MIO

Nuuuuuuuuuuuur
hanya akan ku panggil tuk mop lantai jer
slagi ku ada kat umh anak-anak ku uruskan sendirik keh keh

deco-deco??? mak dah tak tercatur koyak rabak dah budget aku

KV

lu fikir la sendrik keh keh

Fid

ko biar benar fid 5 kilo jer.. hmm terus mak lagi muskil

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

蚵仔麵線Jeff said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社