January 20, 2010

Nur Kasih

oops bukan Nur Kasih tapi bibik Nur.

Yaa buk, kena ada satu entry untuk bibik Nur

almaklum ini 1st time ku amik bibik, sungguh cuak dan berdebar-debar sih.

Akhirnya selepas tempuh penantian yang agak panjang, wak sontono telepon bgtau bibik ku akan tiba pada 18 Jan jam 6 petang.

Gigih kami ke pelabuhan Klang, pukul 5 sudah berada di sana.

end up pukul 10 mlm baru kapal CMM muncul.

Ya sungguh kecil comel dan molek skali bibikku.

Semalam terus testing adib n hafiy d jaga oleh Nur..

Ya Tuan tuan dan puan-puan 2 jam skali ku muncul di rumah ha ha

sampaikan dia pelik, cik tak keja ker??

hari ni hari ke 2 Nur bersama kami,

semoga sebaik dan selembut dan sebagus Nur Kasih :-)


Ya Allah jauhkan kami daripada pembantu yang berniat jahat dan tidak ikhlas untuk bekerja.
Semoga dengan kehadiran bibik Nur akan dapat membantu menjaga adib dan hadiy sepanjang ku tiada di rumah.

Lindungilah anak-anak kami Ya Allah. Amin

8 comments:

Zety Zin said...

Amin...

MommyDania said...

insya Allah, baik2 lah semuanya.

Ealyie said...

Insyaallah ok2 je beb..;)

m-i-o said...

melampau kooo - 3 jam sekali terpacul! ini ma'am control ni :P

anyway, lebih baik cegah sebelum parah kan?

mak doakan semuanya ok. klo dh jadi weekend husband & wife, dn semua urusan anak2 nak handle sorang - mau kelam kabut dibuatnya. ntah sempat berehat ke tak. ada maid, blehla bnafas sket :P

good luck!

Mrs. H said...

Sungguh semangat mama adib ni buat spot check ek.. hehhee

Mama Adib said...

Zety / MommyDania/ Elly

Amin. InsyaAllah itulah doa aku

MIO

ya mak memang melampau ha ha, ko bayangkan ku g kerja kul 8.30
10.30 ku terpacul smula kat umh
11.30 ku smula opis, kul 1 terpacul lagik plus hanto adib g school
lepas tu kul 5.30 sharp dah ada umh kah kah

hari kedua lunch hour je la ku balik ha ha

Mrs H

terpaksa beb, takut jugak lagi2 member aku citer dia 2 kali terkena bibik dia tinggalan anak2 gt jer

bygkan yg pertama kali kena, time anak dia umur 3 thn dan 7 bulan

5 jam anak2 terbiar sendri2 bila diaorg suami isteri balik umh baru tau bibik dia cabut lari.

minum susu basi anak2 diaorg.. si kakak umur 3thn tukang bg susu dan jaga adik huhu

lailasani said...

moga2 semuanya selamat...
tiap2 kali keluar rumah pagi2 tu bacalah ayat kursi ke doa2 apa yg patut. moga2 dijauhi drp segala kejahatan.. insyaallah.

Mrs. H said...

Takutnye!! Anak 3 tahun jaga anak 7 bulan? 5 jam lak tuh? Ish... tak dpt bygkan.. Kesian ek.. Syukur la semua selamat..