June 15, 2009

Playdoh

Semua org buat topik gathering aka potluck ahad ritu, meh aa mak bawa topik lain lak.

he he nak citer pasal gathering aku g lambat, sik baik laa sempat joint. *wink*

ini playdoh yang ku beli kat k4 beberapa minggu lepas




ini lak doh yang ku masak sendirik...


tak berapa menjadi tuan tuan dan puan puan

abih laa ku tambah gandum, minyak nak bagi pekat dan tak melekat kat jari

hasilnya kitaorg boleh bermain selama 2 hari


semalam bila my adib nak main dia cakap... 'mama busuk"...

hu hu dah berkulat loooo...... buang ajer looor dlm tong sampah

korang pernah buat doh?? tolong bagi petua skit kat aku.




8 comments:

Ms Lola said...

Oh, anak aku pun hari2 setiap kali nmpk iklan, suh aku beli utk dia. Tak best ke???? Cam plastesine (sp??)

Mama Adib said...

ML

doh yg di beli tu best. tp mahal siut muah muah muah

untuk dpt peralatan dia tu ok laa beli.

tapi bagi aku better kita buat laa pulak tambahan doh muah muah dasar kedekut.

doh tu kan lama2 main dia akan terhilang looor jadi makin lama makin skit.

anak aku suka bangat time ku buat sendiri doh tu.. tp tu laa tak berapa nak menjadi.

KV said...

kv suka wat dinosour. Hik hik

yaya said...

tengok perut u hari tuh, dah aku teringin nak berbadan 2 plak... mueh..mueh....

Sayang.Ibu said...

wahh nyahhh..ko wat sendirik..aku jakun nihhh

Mama Adib said...

KV

anak aku pun suka buat dinasour ha ha

Yaya

dah boleh dah tu pelan2 kayuh..
wah adam mu amat baik, mak teringat2 kat adam

Sayang ibu
ha ha, aku amik resipi dari ratuhati.com, follow resipi tak berapa menjadi, ku godek campur tambah leh laa anak aku main untuk 2 hari kah kah

ok laa kos tak sampai 2 hinggit.

tHrEE oF us said...

kt gath tu rasanya mama adib sorang je laa yg peknen kan? huhu!! nmpk sgt x bersosial diri ku ini~~

Mama Adib said...

three of us

tak silap ada lagi 2 org loor, ada sorang tu tengah sarat, tp saya pun lupa nama dia huhu hu teruk tul