June 10, 2009

My car

mak d taq oleh Mommydania (trma kasih) untuk taq The Car and Me


Sebab senang amat sekarang semalam mak buat hari ni baru publish.



berikut soalan-soalannya ; - )


1. When do you get your driving licence?

Serta merta lepas exam SPM mak g blaja memandu, skali test dah lulus muah muah muah

tambahan, lepas dapat lesen, g Melaka mak sudah branik drive kat bandar melaka (guna kereta sewa looor)


2. Your first car is...?

Red Kancil 660 muah muah muah, amat berjasa ini kancil kat mak. (gigih cari gambo kancilku, ngak ada la pulak dlm simpanan hu hu hu)



3. What type is your car now?

Proton jugak.......... satria burok ajer, penuh wangga mak habaq kat korang ni.nak no jugak ker WKKxxx muah muah muah muah.

bulan 10 ni abih bayor tau... horay (aaah cam tak pernah mak bergambo dpn kereta ku ini)



4. Do you choose your plate number or was it given?

Pilih beb, idak beli, tapi bratur pepagi buta gara2 nak 3 number jer.



5. What is the color of your car?

Silver



6. Reveal 3 most important things in your car.

a)TnGo

b) Coins nak bayar parking, skit RM kut2 emergency

c) My adib kah kah kah kad kawin mak ada kat dlm tu, rekod kesihatan adib ada dlm tu hmm.......



7. Have you ever got yourself into accident?

Pernah laa skali, mak teralpa terlanggar org depan, tapi slow amat, takde cacat cela pung.

lain2 kereta mak laa org suka langgar hu hu hu hu, calar balar kereta ku ituh... mak tak sabar nak g cat warna oren nih.



8. When is the due for your insurance & road tax?

4 Mei, dah renew pung



9. Do you plan to change your car?

Plan?? buat masa sekarang idak, tp kut2 dapat free kereta kaa,

en hb nak bg kereta dia kaa, lepas tu bulan2 dia nak tolong bayar, sekarang mak tukar.

muah muah muah


10. Let's make your friend do this too. Who would you choose?

I choose;

Mommysarah - yang tengah menghitung detiks


Queenin Murni


sayang ibu


sekian...............


buat jangan tak buat okeh

4 comments:

MommyDania said...

syoknye bln 10 dh abih bayor. aku ni kalau dlu tak gatal nak tukar keta, skrg xde hutang keta dh. huhuhhu

Zuhaini said...

betul tu.. bestnya nak abih bayar! :) seronoknya....

KV said...

hehe, masa drive kete sendiri dulu, kv pernah sondol pakcik motor kt stesen minyak. Slow sgt. Ntah, takleh nak bajet kut. Wahaha. Malu giler.

Mama Adib said...

Fatin

itu yang aku takde keinginan nak tukar kereta tu he he he
tak mau tambah utang baru.
lagipun kereta aku guna kat kl ni jer, paling jauh g melaka keh keh

Zuhaini
sangat best he he

KV
yer beb, ku punya kes pun camne ntah, padahal ngah que kat simpang, tetapi rasanya silap tekan minyak ahak