April 30, 2009

Nenda Kerinduan

huhu semalam ku trima sms dari MIL khas untuk adib berbunyi
"salam adib, mama sihat ke? tok ma, tok ayah sihat, bila nak baliknya.."

ayat terakhir bertanya bila nak balik itu yang paling sadis.

ku memang kalau orang tua bertanya bab bila nak balik terus aa rasa bersalah, padahal masa balik bulan 3 hari tu dah cakap, akan balik lambat lagi, rasanya balik raya dan terus dengan cuti bersalin terus he he

sebab munasababnya, cuti mak hanya tinggal 11 hari, nak kena ejas betul2,

raya 20& 21, mak due 29 jadinya situ ajer perlukan cuti sbnyak busuk2 6 hari ha ha

11-6 =5 ,
5 hari tu ku simpan buat ct emergency,
1. buat laki aku ada dinner nak kena cuti lagi,
2. lepas tu nak kena standy cuti raya haji lagi keh keh
3. buat adib tersakit demam mak kena bercuti jgk (harap2 idak yea sayang)

Sebenarnya sebelum cuti raya,ada bercita-cita time puasa aka cuti merdeka akan balik kelate sekejap, itu pun bergantung kepada baki cuti yang ada.

jadinya maapkanlah anakdamu bonda n ayahanda, seandainya rindukan Adib, jemput la ke teratak anakda

hu hu kejam tak aku??

hmm lagipun mak dah tanya en hb nak tak balik wekend ni, rupanya dia ada keja esok, kalau nak balik pun cuma jumaat petang, gt kalu memang penat badan ajer..

3 comments:

Masayu Ahmad said...

tok ayah hakim dah kasi hint2
dok teringat naufal n the gang..

MommyDania said...

lerr..kelate jugek ke? hehehehe...

Mama Adib said...

Masayu

haa dah bagi hint tu apa lagik he he

MommyDania

he he kita pun baru tau awak org kelate keh keh
apa pun post laksa awak memang membuat saya teringin nak makan hu hu hu