March 6, 2009

Catatan My Preggy

Sebelum daya ingatan ku makin kurang sebagaimana time preggy adib dulu dulu baik ku listkan catatan preggyku untuk kali ini.


  • First day period yang terakhir sebelum melekat 22 Dec 2008
  • bersama pada bulan itu sebelum confirmed preggy 2 kali ajo keh keh
  • seminggu dekat nak period seterusnya ku dah rasa lain, cam terasa-rasa ku preggy
  • itu Breaxx dan blakang mula rasa tegang
  • balik dari bercuti terus meluru ke bilik air, amik test kit (memang dah simpan lamaaaaaaaa dah)
  • Check pengesahan kehamilan kat umh 4 kali (over kan)
  • kali pertama salah test (ku lupa teknik), suka hati curah itu air kenxxx kat tempat result giloo apo sah sah tak leh guna dah
  • kali kedua blur
  • ketiga negetive (hu hu ) tapi hati tetap kata preggy; lepas tu salahkan itu alat murah sangat 6 inggit
  • kali 4 confirm , terang benderang yahooooooooooooooooooooo
  • berat sebelum preggy 55kg
  • selepas 6 minggu 57kg ini timbangan di rumah
  • 4 March 1st time check up kat klinik aka buat buku merah
  • Ini tempat manyak best giler, tarak orang ada 5 orang ajer ibu2 mengandung. muah muah muah
  • Dacing d klinik tunjukkan berat aku cuma 54.3kg ajer (timbang umh aku dgn klinik lain kut, depa mahal punya ku free punya hasil reedem.
  • Morning sickness hmm takde kut stakat hari ni takde muntah2, mual skit2 biasa la kut pendek kata itu tummy jer memuncit tapi mak nya berselera dan gumbira sunggoh
  • mengidam?????? keh keh sama le kes my adib dulu, terbau kesedapan maggie. itu ajerku (zaman blaja ku tak suka itu maggie)
  • tempat bersalin?? kah kah berfikiran jauh rasa nak g smula kat putrajaya cam takut je dengar citer kat HKL tak best.
  • Nak g private?? tidak sekali kali.. aku kedekut sayang pitis looor

next check up jupe doctor 23 March.

No comments: