February 12, 2009

sharing is caring

pagi tadi ku dok bercerita pasal angin berangin

petang-petang gini meh laa ku berkongsi perihal abang adib tersayang.

my adib ni memang amat bijak dan penyayang orangnya.

contoh

minum yakult

mama : adib nak sikit
adib : mamakan dah besar
fikir kejap
adib : ok mama minum, nanti baby boleh minum yakult adib
:-)


makan gula-gula

adib : nah mama makan
mama : taknak laa mama tak suka manis
adib : alaa satu je.. nati mama gosok laa gg
mama ; tak nak
adib : ambil laa bb nak gula gula tu

makan yogurt

adib : mama, mama suap la kat adib
mama : adib makan la sendiri
adib : alaa suap la
mama ; ok la, ok la
lepas suap kat dia
adib : mama makan laa nanti bb nak tu

perut
mama : nati adib jadi abang long tau
adib : alaaa
mama : iye kat perut mama ada bb
adib : kat perut adib pun ada bb ; sambil tunjuk perut dia
mama : adib nak boy ke girl?
adib : girl, tapi adib nak bb macam ibu (bb ibu = boy)
mama : adib suka ke bb, nati tak boleh gaduh gaduh tau
adib : suka, adib suka bb ibu

haha tak tau laa bila bb dia keluar nanti ntah macam mana reaksi dia

6 comments:

::Umi Sufira:: said...

Mesti adib sayang banget kat adiknya..belum keluar lagi dah jelas prasaanya~ngee...

Masayu Ahmad said...

kalau hakim,, masa arif lahir, merajuk dengan ibu,,, sepatah n tak pandang pun.. selepas dua tiga jam baru datang dekat arif.. cium.. jeles, merajuk semua ada.
sekang kalau senyap.. asyik lah tu main.. 10 minit kemudian dengar lah arif melalak..kalau hakim bosan..mulalah pujuk arif.. jom arif jom..

mamadanish said...

Petahnya dia bercakap..seronoknya

Mama Adib said...

mimie
harap2 gitu laa. tapi tak tau laa dia nampak bb ibunya which is dia jumpa seminggu skali, bb dia nanti hari hari ha ha

masayu
saya pun risau takut adib jeles nanti

mamadanish
tunggu.... sampai masa danish bercakap nonstop tak terlayan awak nanti

madamoiselleczar said...

huhuhu..syahdunyer saya..sesungguhnyer Adib seorang yg penyayang :)

Mama Adib said...

madammoiselleczar

ku harap biarla sifat penyayang itu berkekalan.