February 12, 2009

BERANGIN

hari ni pepagi buta ku dah berangin. dengan siapa lagi kalau tak lain tak bukan hero kesayangan aku ituh.

Berangin part 1

ku kejut bangun, dia main mengeliat, melentuk lentuk badan pusing sana pusing sini tup tup terkencing (tak banyak ku rasa d tak sengaja terkencing)
mak geram terus membebel-bebel, tapi dia buat donno jer tapi takpe, ku buat tak peduli


Berangin part 2

d bilik air.
dia mandi suka hati gumbira sekali.. dia tak tau jam makin bergerak dan bergerak
ku suruh cepat cepat dia kata belum siap
ku nak mandikan natikan mengamuk lak
takpe biarkan

lepas mandi, tak sempat lap badan, dia berlari lari dengan towel d heret ; abih satu rumah basah

Berangin part 3
ku bagi susu, lepas tu dia kena makan ubat sebab ada kahak dan lelah
dengan perasaan besar dia nak makan sendiri
ok fine ku bagi cawan berisi air masak, ubat dan syringe.
korang tau berapa lama dia ambil untuk makan ubat 15 min huhu
geram betul sangat slow and steady macam tak perlu pergi school

Berangin part 4
lepas makan ubat cuci mulut, ku buka grill nak keluar dari umh
boleh dia cakap
alaa mama ni adib nak tengok tv
ku hangin
ok adib nak tengok adib duduk rumah sorang2 mama nak g kerja
cepat2 dia tutup tv

Berangin part 5
dia ambil kunci umh, alaa-alaa nak tolong kuncikan pintu dan grill
aku berangin lagi
kalau dah besar tak kisah, nak kunci pun ko kena jingkit bagai , ini ada hati nak kunci rumah

Berangin part 6

sampai kat kereta
dia nak tolong buka pintu kereta (manual)
terhengeh hengeh lagi hu hu
angin ku makin membuak
ku minta kunci dia tak bagi
geram ku cubit tangan dia berserta tempikan halilintar d tepi jalan raya hu hu hu hu

eh eh dia boleh buat donno lagi
berjaya buka pintu kereta, dia masuk tolong letakkan kunci kat suis kereta siap2
lepas tu melalak
kenapa mama pukul adib.

boleh??????????????

6 comments:

miz_eda said...

tempikan halilintar itu yang paling ku tak tahan mendengarnya..

dah ler di tepi jalan raya..sah-sah jiran sebelah umah pasang telinga..

adib buat perangai sbb dia tau nak dpt adik kott??

sabar ye mama adib

Mrs Noba said...

sabar ye mamaadib.
dia nak cuba attract attention kot.

Mama Adib said...

mizeda / mrs nona

ku rasa aku yang jadi pemarah sekarang.
bila fikir fikir balik benda benda tu biasa je bagi budak2 sebaya dia.

suka buat sendri, suka mencuba dan suka menguji keh keh

lelosani said...

salam kenal..
singgah fr blog mrs noba..

sabo.. sabo mama adib...
adib dh nk try macam2 tu... CUTE..:)

Mama Adib said...

lelosani

salam kenal

he he cute sangat.. tu yang kekadang rasa nak cubit2 tu

Mama Adib said...

lelosani

salam kenal

he he cute sangat.. tu yang kekadang rasa nak cubit2 tu