February 6, 2009

Apa salah adib????

hu hu hu air mata aku mengalir semalam setelah melihat my adib lena.

kenapa?? kerana aku telah naik minyak semalam uwaaaa

Benda rutin sebenarnya, benda tiap2 malam yang menjadi kesukaan dia tapi aku tak faham kenapa aku jadi naik hantu

sebelum tidur my adib dengan perasan "besar" nak pakai sendiri diaper dia. dan begitu la semalam.

setiap kali pakai, dia akan lekatkan lebih sebelah, jadinya lagi sebelah menjadi pendek dan tak melekat sangat pada diapers dia. biasanya aku akan betulkan kembali, walaupun dia bising mengatakan dia dah pasang betul dah diapers tu.
iye laa kalau tak pakai betul2, confirm banjir satu rumah.

TAPI semalam setelah dia lekatkan diapers itu tertiba aku jadi berangin terus zap ku cubit paha dia dengan penuh perasaan . dan pakaikan kembalikan diapers tu.

terus adib melalak d malam hari
"kenapa mama pukul adib,kenapa mama cubit adib
apa salah adib. sakit "

hu hu hu

terus aku cam tersedar yang aku ternaik angin dan cubit anak aku tanpa alasan.

hu hu terus ku peluk adib dan kesat air mata dia, sian anak mama

"mama sakit, nak letak ubat"

cepat2 ku buka lampu tengok kat paha dia
merah dan bekas cubitan tu timbul ; wah kejamnya aku

hu hu mama minta maaf sayang
mama sayang adib, tadi mama marah perangai adib. aku pause jap. apa ku nak goreng kesalahan dia ni. dia tak buat salah sangat pun cuma aku jer tetiba naik angiin

"tadikan adib pijak selipar atas toto, itu sebab mama marah.
bila pijak selipar atas toto nanti kotor la toto lepas tu adib akan gatal2 tau.
kitakan kena tidur, esok adib kena g school."

hu hu mcm tak betul je alasan aku

anakku yang bijak angguk
"mama nak susu"
"ok"
terus ku bagi susu

lepas menyusu my adib terus tidur

uwaaaaaaaaaaaaa.

11 comments:

Aida said...

biasalah tu mama adib .. time kita preggy ni angin kus² mmg ada je .. sabar lah ..

mamaDhea said...

jgn kan ko, aku ni selalu naik hantu jugak.. syian anak2 aku..

Fara said...

Fara yg x preggy ni pn kdg2 tu angin semcm gak. kesabaran kena lebih...:)

Mama Adib said...

Aida

itu laa dianya.. masalahnya datang tak de ribut takde angin hu hu

sya

ku ni jarang sangat tangan kena kat adib tapi tu la skali ku cubit sah2 akan berbekas

Fara
hu hu dah tercubit baru teringat kena SAaaaBAR

mySoul said...

mood swing? hikhik
kak, bab ko asik krup krap tu kan, now preggy ok lah bagi alasan..tapi seblom ni mmg bkn itu hobi dah ke??
huhuhu

chilun @ cik pau @ bibimie said...

erk... pernah jugak i tangankan MKR sampai bekas 4 jari... kuat sangat ker ek? uhuukkkss..

Mama Adib said...

N
itu laa dianya keh keh
lepas tu kalut dan bising gomuk gomuk

bibimie
sayapun kalau lepas terpukul tu mesti fikir.. kuat sangat ke??

lepas tu siap try cubit or tampar kat dirik sendirik nak rasa sakit ke idak. adoi laa

miz_eda said...

Mama Adib,

angin kus kus sekali sekala datang memang tak dapek nak menolong..

sampai penah sekali saya kena sound dengan Mr hubby "apesal u ni ingatkan dah ada bibik tak nak emo2 lagi"

huhuh

Mrs Noba said...

memang meruntun jiwa.
tapi takpelah, kita masih lagi belajar untuk menjadi ibu kan?

mommy2h said...

mamaadib..tahniah!semoga semuanya dipermudahkan
smlm nor pon naik angin tak psl2 bukan hafiy jek halqy n papa2h pon kena..huhu..kesian semua kena marah..tatau angin apa ntah!

Mama Adib said...

Miz_Eda
hu hu tu laa angin kus2 datang tak berjemput

Mrs Noba
memang sangat meruntun jiwaku terutama bila dia sebut "apa salah adib" hu hu masih terasa kekejaman aku

Mommy2H
trima kasih :-)
ku tau angin dari kuala lumpur terbang hingga ke Nihon, jadinya semua terkena tempias