February 4, 2009

Alhamdulillah



Setelah ini dan berkat doa semua orang my adib bakal menjadi A.L.O.N.G










Semoga bb yang ku kandung ini sihat sejahtera, lahirnya menjadi anak yang soleh/solehah yang taat kepada Allah dan rasulnya serta berakhlak mulia. Aamiin Ya Rabbal Aa'lamin.

pst : adib, mama sentiasa mendoakan adib menjadi anak soleh, sihat sejahtera, pintar dan cergas.

DOA WANITA HAMIL


1. Allahuma faz walazima dama fi batini wasyihi anta syafin la
syifa'a ila syifa'uka syifa'un la yughadiru saqama.
2. Allahuma sawirhu fi batini suratan hasanatan wa tsabit qalbaha
imanan bika wa birasulika.
3. Allahuma akruhu min batini waqta wiladati sahlan wa tasliman.
4. Allahuma jalhu sahihan kamilan wa'aqilan hadziqan `aliman `amilan.
5. Allahuma tawil `umrahu wa sahih jasadahu wa hasin kuluquhu wa
afsih lisanahu wa ahsin suratahu liqira `atilhaditsi wal qur'ani
bibarakati muhammadin saw
6. walhamdulillahi robil'alamin.


ARTINYA :

1. Ya Allah, jagalah anaku selama ada di dalam kandunganku dan
sembuhkanlah dia, engkaulah adalah Dzat yg bisa menyembuhkan, tak ada
obat kecuali obat-Mu yang tidak akan membawa penyakit.
2. Ya Allah, bentukkanlah dia dalam kandunganku dengan bentuk yang
bagus dan tetapkanlah iman hatinya pd-Mu dan utusan-Mu.
3. Ya Allah, keluarkanlah dia dari kandunganku pada waktu aku
melahirkannya dengan mudah dan selamat.
4. Ya Allah, jadikanlah dia orang yang sihat sempurna, punya akal
cerdas, alim, serta sentiasa mengamalkan ilmunya.
5. Ya Allah, berikanlah dia umur panjang, badan sihat dan budi
pekerti yang baik, guna untuk membaca hadis dan Al-quran dengan
mendapat berkahnya Nabi Muhammad saw.
6. Segala puji bagi Allah yang menguasai sekalian alam.

pst 2 : lum g klinik pun lagi, confident ajer.

AMIN….

17 comments:

Fara said...

Salam.
Tahniah...semoga sentiasa sihat n baby pun sihat. Take care ye :)

Arif Iskandar said...

tahniah!!!

terkabul jua doamu..semoga sihat hendaknye spjg tempoh khamilan ini..hehehe...bestnye..

Zety Zin said...

tahniah!!!

rizza said...

tahniah!!

Yan said...

tahniah beb! tahniah banyak2!.. doakan aku tahun depan ye.. kekeke..

mazlyna said...

tahniah!!!!!....boleh lah geng sesama...;)

::Umi Sufira:: said...

Tahniah!

Mama Adib said...

Fara
Amin

Ammi Arif
itu laa syukur sangat2

Zety
Trima kasih

Rizza
trima kasih ;-)

CY
awat tahun depan??, baik hang try pi check, mana tau tahun ni peluang dapat girl lebih tinggi keh keh

mazlyna
itu laa dia, he he

Mimie
trima kasih

tolong pakat2 doa ku dapat bb girl aci tak he he

eZa said...

congrtaulations mama&adib! :)

Marisa said...

Tahniah!!!! take care!

amboi2 cik yan!

arina said...

tahniahhhhhhhhh!!!!

miz_eda said...

nak tumpang gembira jugak..tahniah dari saya..:)

Mama Adib said...

eza, marissa, ana & miz_eda

trima kasih :-)
semoga perjalanan preggy kali ini d permudahkan

mamadanish said...

tahniah!!!!:)

Mama Adib said...

mamadanish
trima kasih ;-)

mamaDhea said...

alamak.. aku terlambat ke?

apepon, tahniah utk adib sbb tak lama lagi dpt adik.. ;)

semoga sihat selalu sepanjang ke'preggy'an ko nih.. tahniah!!

Mama Adib said...

sya

trima kasih atas doamu