February 17, 2009

7 x jer sebulan ????????????????

hu hu hu hari ni semua orang dapat memo dari HR dept.

Maximum boleh masuk lambat cuma 7 kali jer sebulan effective March 2009.

Admin kena masuk sebelum 8am
orang sales cam aku sebelum 8.30 am; takde istilah direct appointment kena punch dulu baru boleh keluar.
antara isi kandungan
2.2.1 If the employee is presistently late (for the meantime it is interpereted as more that 7 times in a month) the following disciplinary action can be taken with the recommendation of HOD
1) First Occurance : verbal councelling by HOD
2) 2nd occurance : 1st warning letter
3) 3rd occurance : 2nd warning letter
4) 4th occurance : Final warning letter
5) 5th occurance : Show cause and / or DI and appropriate disciplinary action.

hari ni keh keh keh ku lambat bangun sebabnya tak leh tidur semalam dok klip pah klip pah mata, tpn bunyi jam 6.30 ku sambung tidur sedar sedar kul 8.05am, jadinya ku reka appointment jumpa client sat.

start bulan 3 nanti dah takde istilah direct appointment keh keh rupanya HR lagi bijak bijak


mulai hari ini mak kena berubah, bangun lebih awal dan awal dan kejut adib lagi awal dah awal dan awal dan lagi hu hu hu

7 comments:

Masayu Ahmad said...

time preggy ni lah badan mulalah letih, nak relaks atas sofa gebu..
paling best,,bangun tidur alangkah seronoknya hari ni tak keje hehhehe

mimielola said...

Go babe, ko boleh lakukan. AKu minggu ni,baru hari ni lmbt (eh, hari ni baru hari selasa, kan?) Ngeeee

Mama Adib said...

masayu,
saya paling tak suka tak lena tidur.. dok kelip kelip mata abih macam mana nak bgn awal

mimielola
hu hu
ku pun mcm hang minggu ni baru 2 kali je lambat
semalam 8.40 hari ni sembilan lebih jadinya alang -alang masuk kul 12 je laa

Aida said...

ok apa max 7 kali je sebulan .. opis saya ni max 3 kali dah kena panggil utk sessi kaunseling .. pastu haruslah opa pun tersangkut .. warghhhhh .. sedihhh tul ..

Mama Adib said...

aida

ku tengah ngeri ni opis dulu2 ku lambat je confirm ku buat direct appointment, cmny sekarang En HR dah bijak lak nak kita punch dulu.

mySoul said...

co aku now HR strict gak, tapi ADA AKU KESAH? hikhik

ye lah kak, kalu dorg nk berkira psl kitorg dtg lambat abis kalu time tender yg kitorg blk kul 12mlm selama 2mggu, or keje during weekend, ada ke dpt OT?

so aritu kene sound, aku & geng mmg wat bodo jek lah! huhu

eZa said...

chaiyo! chaiyo! ehehhe ;)

pssttt, sile collect tag eh. hehehe ;)