December 24, 2008

Story Time


Dalam banyak banyak buku yang kitaorg beli my adib cukup berminat dengan buku buku ini








































Adakah kerana cerita lain terlalu banyak ayat dan mamanya tak reti menjadi story teller or sebab cerita kat buku ni sebenarnya lagu so mama adib boleh bercerita ala ala menyanyi keh keh


sekarang ni dah jadi rutin baru sebelum tidur kena baca buku buku ini.. minta maaf laa para jiran di malam hari korang akan mendengar suara sengal mama adib menyanyi lagu ini dengan penuh semangat


Five little monkeys jumping on the bed

one fell off and bumped his head

so mama called the doctor

and the doctor said

no more monkeys jumping on the bed


















5 comments:

arina said...

hahahahah! anak2 aku suka nyanyi lagu ni weh hahahaha!

madamoiselleczar said...

ihiks..anakanda sy plaks sgt suka buku `how's the elephants lost their wings'... tp yg letihnyer...jenuh nak jawab bila dia tanya soklan2 yg memerlukan penjelasan yg logik! sbb dah sah2 cerita tu tak logik! haish......

Yan said...

cer rakamkan sora dalam mp3 dan tempek kat blog.. mak tak reti nak nyanyi lagu ni..

arina said...

za, yang hang bagi dia buku cerita tak logik tu ngape? ahhahahah... samalah macam bila anak2 aku tengok otromen bagai. tersasar sungguh dari logik alam semesta hahahahha!

yan,
memang best lagu tu. actually mak pun tak pernah dengar. aimie aisyah belajar kat pre-school depa sampai datuk depa pun dok sakan nyanyi sama hahahahahha!

mama adib said...

ana
aku aku teramat suka suka suka

madamoiselleczar

awat laa susoh bebenar eden nak eja nama hang.. sesusah daniel bertanya soalan kat hang keh keh

cik yan
rakam suara kui kui kui

korang sebenarnya aku tak pernah dengar lagu tu.. tapi aku tau laa cerita tu sebenarnya lagu.. aku bantai je nyanyi hu hu hu